Bijna freewheelend leek VV Oegstgeest af te stevenen op het kampioenschap in de vierde klasse A, maar de afgelopen weken is de klad er behoorlijk ingekomen bij de ploeg van Huig Jan Heeringa. Slechts vier punten haalde de titelfavoriet uit de laatste vier wedstrijden.

Afgelopen zaterdag lieten de Oegstgeestenaren, die weliswaar  tweede staan, maar nog wel minder verliespunten hebben dan koploper VVSB, nog geheel onnodig twee kostbare punten liggen bij Hazerswoudse Boys: 2-2. Tot twee keer toe gaven de bezoekers een voorsprong uit handen. ,,Zelden heb ik onze trainer zo woest gezien’’, refereerde Adil Harfaoui, de maker van de 0-1, aan de woede-uitbarsting van Heeringa in de rust. ,,Vooral het gebrek aan vechtlust, inzet en mentaliteit had hem enorm gestoord.’’

Hoewel Oegstgeest na rust beter voor de dag kwam, kon het ook de 1-2 van Abel Bormans niet over de streep trekken. Zaterdag treffen de Voscuylbewoners een tegenstander van vergelijkbaar kaliber als Hazerswoudse Boys. Dan komt Roodenburg op bezoek. De ploeg van Nino Poulina hoopte dit seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen in de strijd om promotie, maar dat is – met een voorlopige negende plaats – totaal niet aan de orde. Afgelopen speelronde won de ploeg uit Leiden-Noord wel weer eens, voor het eerst in bijna twee maanden. Haagse Hout moest er met 4-3 aan geloven, door twee treffers van zowel Jeroen Hooidonk als Aymen Mizab.

Ook Meerburg is de draad behoorlijk kwijt. Na het pijnlijke verlies tegen Hazerswoudse Boys (2-5) van twee weken terug, toen een 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven, kon die zeperd zaterdag niet rechtgezet worden op bezoek bij subtopper KSD-Marine. De ploeg van Alex Redel moet zo langzamerhand serieus gaan vrezen overal naast te urineren dit seizoen. De huidige vijfde plaats lijkt in ieder geval niet voldoende voor plaatsing voor de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. De punten zijn dan ook hard nodig, te beginnen met komende zaterdag. Thuis tegen de nummer voorlaatst, WVC, mag dan normaliter geen probleem zijn voor de club uit Zoeterwoude-Rijndijk. De club kreeg deze week trouwens ook nog slecht nieuws voor de kiezen. Daan van der Zwaan en Ali Barokzay gaan de club verlaten. Eerder was dat al bekend van Younes Seghrouchni. Niet de minste spelers..

Hekkensluiter Football Factory hoopt ook weer eens het zoet der overwinning te smaken. De Leidse studenten doen het de laatste weken zeker niet slecht. Zaterdag werd titelkandidaat en virtueel koploper SEV in Leidschendam nog tot het uiterste gedwongen: 3-2. ,,We hebben onszelf echt tekort gedaan’’, claimde routinier Gregory Limon zelfs. ,,Een gelijkspel had er minimaal ingezeten.’’ Het geeft de burger aan het Goliuspad in ieder geval moed voor de thuiswedstrijd tegen Hazerswoudse Boys, van komende zaterdag. Vrijdag volgt er overigens nog een interview op deze website met een speler van de rood-zwarten! UDO komt dit weekend weer niet in actie overigens.