Voorbeschouwing vierde klasse A

Zaterdag 24 februari

WVC-Roodenburg (restant)

Er is een danig personeelstekort in Leiden-Noord. Roodenburg kwam met zes man naar Meerburg en moest vervolgens wachten tot een aantal spelers van de B1 zo vriendelijk waren om mee te spelen. Een noodverband, maar geen structurele oplossing. Hoe moet het seizoen fatsoenlijk afgemaakt worden is zo langzamerhand een serieuze vraag. Zaterdag moet men naar WVC om de wedstrijd af te maken die gestaakt werd toen Leroy Brooks een akelige blessure opliep. Met de stand van 0-2 moet er nog een half uur gevoetbald worden. Het is te hopen voor Roodenburg en het Leidse voetbal in het algemeen dat er elf spelers van de selectie van het eerste elftal aan de aftrap staan. Het wordt anders een moeilijke taak om met minimaal een punt huiswaarts te keren.  WVC heeft echter slechts vier puntjes en bungelt onderaan, dat moet moed geven. Ook kan een mirakelse zege een ode zijn aan de ongelukkige Brooks. En bovenal is het te hopen dat de staf van Roodenburg niet vaker in het hemd wordt gezet..

VVSB-Oegstgeest

En weer staat deze match op het programma. Oegstgeest snakt inmiddels naar een potje voetbal. In het jaar 2018 speelde men slechts een wedstrijd en die 8-2 tegen Football Factory kan amper een waardige graadmeter genoemd worden. De mannen van Huig Jan Heeringa, en hijzelf misschien nog meer, snakken naar een pot voetbal waar de stukken vanaf vliegen en waar de ploeg diep moet gaan. VVSB is mogelijk zo’n tegenstander. De ploeg verloor tot nu toe slechts één maal tegen, jawel Oegstgeest. Geen reden echter om te gemakzuchtig van start te gaan. Bij winst van Oegstgeest lijken de kansen van VVSB tot nul gereduceerd. Een reden temeer om vanaf minuut een voluit te gaan. Een steuntje in de rug is mogelijk het feit dat Bob den Hollander beschikbaar is. In de bekerwedstrijd tegen RVC’33 kreeg hij een enorme schop tegen zijn knie, maar is op de weg terug. De veel scorende middenvelder zorgt immer voor dreiging en is een extra wapen voor Oegstgeest. Als het nu maar doorgaat zaterdag.

UDO-Alphia

Met maar liefst 5-1 werd UDO vorig weekend door KSD Marine afgedroogd. De ploeg van Nikivor van Rijn weet inmiddels dat men kracht en kwaliteit tekort komt om een rol van betekenis te spelen in de vierde klasse A. Elke wedstrijd frank en vrij voetballen en hopen op een mooie voetbalmiddag waarop alles op  zijn plaats valt lijkt het enige reële voor UDO. Misschien dat Alphia daar het slachtoffer van kan worden. De club uit Alphen stond na acht wedstrijden op de tweede plaats en leek een kampioenskandidaat. Een terugval heeft echter plaats gevonden en Alphia kon slechts met de grootste moeite Football Factory verslaan. Dat speelde sterk verdedigend en was de bezoekers bijna te slim af. Tip voor Van Rijn om dezelfde tactiek te hanteren?