Ook de vierde klasse kruipt richting het einde van de competitie. Alleen VV Oegstgeest speelt nog om de prijzen, dus de spanning is er voor de rest van de LAV-clubs wel een beetje vanaf. Hoewel er aanstaande zaterdag twee regioderby’s op het programma staan. Misschien maakt dat nog wat goed.

Meerburg krijgt nummer twee VV Oegstgeest op bezoek. De Zoeterwoudenaren lijken plaats vier en een plek in de nacompetitie te kunnen vergeten na de kansloze 4-0 nederlaag bij Alphia afgelopen zaterdag. ,,Het was tam, we speelden ongeïnspireerd en dat in voor ons dé wedstrijd van het jaar, echt onbegrijpelijk”, baalde assistent-trainer Loek van der Wal. Een wonder is nodig wil de ploeg van trainer Alex Redel nog promoveren naar de derde klasse. Voor Oegstgeest is het een ander verhaal. De equipe van coach Huig Jan Heeringa, die afgelopen weekend vrij was, staat er uitstekend voor. De ploeg heeft ondanks een mindere serie nog steeds alles in eigen hand om het kampioenschap binnen te halen. Veel wisselgeld is er echter niet meer. Nummer drie SEV, dat afgelopen nipt te sterk was voor UDO (3-2), beschikt over minder verliespunten maar ziet VVO nog wel op bezoek komen. Een gelukje is wel dat de huidige koploper, VVSB, met 3-1 onderuit ging tegen Haagse Hout. De Noordwijkerhouters staan nog wel drie punten voor op de Oegstgeestenaren, maar hebben wel drie duels meer gespeeld. Dat moet dus te doen zijn voor de mannen van Heeringa om in ieder geval VVSB in te halen. Opmerkelijk is wel dat Meerburg en VV Oegstgeest veertien dagen na de eerste ontmoeting, een dag na Koningsdag (28 april) opnieuw tegenover elkaar staan tijdens de inhaalwedstrijd.

Football Factory kan VVSB zaterdag nogmaals pijn doen, al ligt dat niet voor de hand. Eerder dit seizoen gingen de Leidse studenten op eigen veld met 0-3 onderuit. De hekkensluiter van 4A heeft ook weinig meer voor te spelen, want degraderen kan de ploeg ondanks de laatste plek niet. Wel zal Football Factory nog voor de laatste eer strijden om de rode lantaarn over te dragen aan een ander team. Want laatste eindigen wil natuurlijk niemand.

Nummer elf UDO staat slechts drie punten voor op de Leidenaren en kan dus ook eventueel nog als laatste eindigen. De Oegstgeestse formatie was afgelopen zaterdag  dicht bij een resultaat tegen titelfavoriet SEV (3-2). ,,De inzet en de beleving waren er weer eens, ik was positief verrast”, sprak UDO-verdediger Marnix Franken. ,,Op de trainingen van de laatste tijd is die beleving er af en toe gewoon niet, maar nu wilden we echt. Dat heeft misschien ook te maken met de naderende fusie met FC Oegstgeest. Afgelopen donderdag is de nieuwe trainer van FC Oegstgeest (Huig Jan Heeringa, de huidige trainer van VV Oegstgeest, red.) langs geweest om kennis te maken. Hij vertelde wie van ons volgend seizoen in de selectie komt. Ik denk wel dat jongens zich daardoor extra willen bewijzen.”

Roodenburg is de komende tegenstander van UDO. De club uit Leiden-Noord, nummer negen in de competitie, snakt naar het einde van de competitie, zeker na de 1-3 thuisnederlaag tegen KSD/Marine. Nog een plekje stijgen op de ranglijst wordt lastig voor de Leidenaren, die het liefste WVC, UDO en Football Factory onder zich willen houden. De eerdere ontmoeting met UDO eindigde in een 4-0 zege voor Roodenburg dankzij een goal van Mo Maatoug en een valse hattrick van Hakim Bouchlal. Wat wordt het dit keer?