Wie gaat er kampioen worden in de vierde klasse A? Drie ploegen gaan het uitmaken: de huidige koploper VVSB, nummer drie SEV en VV Oegstgeest, dat afgelopen zaterdag Roodenburg met ruime cijfers versloeg (4-0). De Oegstgeestenaren staan weliswaar drie punten achter VVSB, maar hebben wel twee wedstrijden tegoed ten opzichte van de lijstaanvoerder. SEV heeft het minste aantal verliespunten van alle ploegen en kan – mits de ploeg alles wint – de titel pakken. Oegstgeest is komende zaterdag zelf vrij en zal zelf met grote belangstelling de wedstrijden Haagse Hout-VVSB en SEV-UDO volgen.

De toekomstige fusiepartner kan de nummer twee dus helpen. UDO kwam de afgelopen weekenden niet in actie en dus heeft de ploeg van trainer Nikivor van Rijn alle tijd gehad om zich voor te bereiden. De geelzwarten kunnen wel weer een succesje gebruiken na vier verloren duels op rij. Al is de uitslag van de eerdere ontmoeting met SEV niet bemoedigend: 0-7 in het voordeel van de Leidschendammers.

Meerburg vecht voor de laatste kans met het oog op de vierde plek en eventueel de nacompetitie. Dan moet er worden gewonnen op bezoek bij Alphia, dat nu de vierde plaats inneemt met zes verliespunten minder dan de Rijndijkers. De Alphenaren wonnen in de afgelopen speelronde nipt bij Haagse Hout (1-2), terwijl Meerburg eenvoudig laagvlieger WVC versloeg (4-0) door goals van Justin de Jong, Frits Muller en Barry Verboon (2). Eerder dit seizoen verloren de Zoeterwoudenaren op eigen veld met 0-1 van Alphia. Lukt het Meerburg zaterdag om met de druk om te gaan? Een nederlaag betekent zo goed als zeker uitbollen richting het volgende seizoen of hooguit bepalend zijn in de titelrace. Meerburg speelt bijvoorbeeld nog tweemaal tegen Oegstgeest.

Roodenburg ontvangt KSD/Marine. De ploeg uit Leiden-Noord heeft weinig meer om voor te spelen, hoogstens het behalen van de zesde plek. Op die plaats staat de aanstaande tegenstander, die vijf punten meer heeft dan de equipe van trainer Nino Poulina. Winnen de Leidenaren, dan is het gat nog maar twee punten. Al levert dat weinig op, in de middenmoot eindigen is op dit moment wel het doel voor de huidige nummer negen. Eerder dit seizoen werden de punten gedeeld, nadat Roodenburg een 0-2 voorsprong weggaf (2-2). Aanvaller Leroy Brooks maakte destijds de twee Leidse goals.

Football Factory is sinds een aantal weken de hekkensluiter in de vierde klasse A en zal daar in het restant van de competitie alles aan willen doen om van die plek af te komen. De Leidse studentenploeg is komend weekend vrij, evenals VV Oegstgeest.