Alphia-Oegstgeest

Komend weekend staan er twee serieuze toppers op het programma. In Alphen ontvangt Alphia koploper Oegstgeest en in Leidschendam neemt SEV het op tegen VVSB. Hoewel de titelstrijd lijkt te gaan tussen Oegstgeest en SEV zou het alsnog veel spannender kunnen worden wanneer de Alphianen en Noordwijkerhouters zouden winnen. Vanzelfsprekend zullen Oegstgeest en SEV niets van deze snode plannen willen weten. Sterker nog, Oegstgeest wilde zich afgelopen zaterdag al revancheren tegen Meerburg maar dat duel vond geen doorgang. De honger om de 1-0 nederlaag van tegen VVSB, twee weken terug, weg te poetsen zal nu gestild moeten worden tegen de formatie van Angelo Leverock. Op de eigen Voscuyl was Oegstgeest met 5-3 te sterk. De brigade van Huig Jan Heeringa liet het gaspedaal in de slotfase destijds los anders had de zege groter uitgevallen. Toch zal VVO een klus krijgen met Alphia. De oranjehemden verloren pas eenmaal op eigen veld. Daar staat tegenover dat Oegstgeest nog altijd overtuigende cijfers kan overleggen in uitduels. Vijftien punten uit zes duels en een doelsaldo van vierentwintig voor en twee tegen. Wanneer Oegstgeest voor de elfde keer wint, resteert er voor Alphia in elk geval nog hooguit nacompetitie. Het gat is immers nu al acht punten.

Haagse Hout-Football Factory

De nummer zes tegen de nummer elf. Haagse Hout is tot dusverre ‘the best of te rest’ en meer lijkt er niet in te zitten. Voor Football Factory zou die constatering meer voldoening geven. De Leidenaren hebben immers pas een keer gewonnen, twee keer rolde er een gelijkspel uit en voor het overige werd er verloren. Thuis snoepten de roodzwarten wel een punt af van de komende tegenstander. Football Factory heeft enkel nog WVC onder zich op basis van het feit dat de fusieclub een wedstrijd meer speelde. Vanzelfsprekend wil de ploeg nog wat omhoog kijken, maar dan moet een nederlaag natuurlijk voorkomen worden. In 2015/2016 speelden de beide ploegen ook nog tegen elkaar. Toen werd het 3-0 voor de Hagenezen. In dat seizoen eindigde de Factorianen nog wel als zevende, een positie die nu al te ver weg lijkt te zijn.

UDO-Meerburg

Meerburg gaat als de nummer vijf richting Oegstgeest, waar het de nummer tien van de ranglijst treft. UDO verzamelde tot nu toe twaalf punten uit veertien wedstrijden en speelde het meest recent een belabberde wedstrijd tegen Alphia, die met liefst 1-8 verloren ging. De Rijndijkers sprokkelden tot dusverre 23 punten en zijn vooralsnog verwikkeld in een felle strijd om de vierde plek met Alphia. Eerder won de ploeg van Alex Redel met 2-0 van Nikivor van Rijn en de zijnen door doelpunten van Daniel van der Zwaan en Michael Holleman. Meerburg mag zich eigenlijk geen uitglijders meer permitteren, zoals niet lang gelden tegen Haagse Hout. De nacompetitie blijft immers de insteek voor de withemden. UDO wil echter niet roemloos eindigen voor de fusie en zal zich daarnaast willen revancheren van het pak slaag tegen Alphia. Meerburg speelt volgende week dinsdag overigens tegen Kagia in de knock-out fase van de Rabobank LAV Cup.