Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Daar word ik vrolijk van (een Hollandse stamper)”, schalde het hard uit de boxen van het terras van KSD-Marine net op het moment dat VVSB bij Meerburg op een 0-2 voorsprong was gekomen. Daarmee was het kampioenschap van de Noordwijkerhouters bijna zeker ondanks de grote voorsprong van Oegstgeest op dat moment. De uiteindelijke 1-8 zege had feitelijk geen waarde: Oegstgeest moet opnieuw de nacompetitie in.

De mannen van Huig Jan Heeringa begonnen uiterst voortvarend en scherp aan het duel tegen KSD-Marine. Frivool dartelde Oegstgeest over het veld en vooral de scherpte en de effectiviteit waren een contrast met de wedstrijden dat de geelroden de bal maar niet in het doel kregen. Nu werden de kansen wel benut en hoe! Vooral  de zesde van Oegstgeest, en de derde van Abel Bormans, was van grote schoonheid: hij kopte een voorzet schitterend in de kruising. De tureluurs gespeelde thuisploeg kon alleen maar hopen dat de honger van Oegstgeest in de tweede helft gestild was.

En zoals zo vaak in dit soort wedstrijden bleek dat ook het geval. Oegstgeest geloofde het allemaal wel, ook in de wetenschap dat VVSB inmiddels voor stand. De hitte deed ook een duit in het zakje met als gevolg een saaie tweede deel van deze pot voetbal. KSD-Marine vond het allemaal best en was blij dat de dubbele cijfers uitbleven. Daar was wel voor gevreesd, omdat men het moest doen met een fors aantal invallers vanwege een aantal spelers die vakantie vierden in Las Vegas.  De uiteindelijk 1-8 was niet bescheiden als je keek naar het voetballend vermogen van beide ploegen deze middag. Gemengde gevoelens na afloop bij Oegstgeest.

Trainer Heeringa: ,,We gingen voor de winst natuurlijk en wilden het snel beslissen. Ook werden de kansen nu wel benut en dat stemt me zeker tot tevredenheid. De tweede helft probeerden we rustig uit te spelen met het oog op de nacompetitie. We moeten er nog drie keer echt staan en daar heb ik alle vertrouwen in. Het gaat niet mis deze keer.”

Ook aanvoerder Robin Noort weet niet goed hoe hij zich voelt: ,,Blij natuurlijk met de winst en het behalen van de periodetitel, maar tegelijkertijd teleurgesteld vanwege het mislopen van de titel. Dat is ook vandaag gebeurd, maar vooral door het verliezen van cruciale duels eerder dit seizoen. Dan denk ik aan SEV uit, twee keer tegen Meerburg en Hazerswoudse Boys uit. Dáár hebben we het laten liggen. Verder terugblikken moeten we niet meer doen, maar juist vooruit kijken naar de drie wedstrijden die komen. Dat wordt anders dan de vorige keer een knock-out systeem en dat vind ik beter. Drie keer concentreren op een andere tegenstander en er drie keer vol voor gaan. Als we dan net zo effectief omgaan met de kansen als vandaag dan gaat het goed komen.”

Noort heeft gelijk als hij stelt dat zijn ploeg te vaak en onnodig punten heeft laten liggen. Vooral de twee verliespartijen tegen Meerburg hebben erin gehakt. Hij heeft ook gelijk als hij zegt dat treurig terugblikken zinloos is. Gewoon doorgaan met trainen en nog een paar keer vlammen. Oegstgeest kan het.

KSD-Marine-Oegstgeest 1-8 (0-6). 8. Bormans 0-1, 20. Elkerbout 0-2 (pen.), 23. Tulder 0-3, 26. Apcar 0-4, 28. Bormans 0-5, 44. Bormans 0-6, 80. Nauta 1-6, Dylan Dijkstra/Elkerbout  1-7. Tulder 1-8.  Toeschouwers 125.

Basisopstelling KSD-Marine: Rombouts, Boon, Hunnego, Kranenburg, Wolswijk, Kuiper, Bronsteijn, Kila, Koene, Blommeststijn, Goedkoop.

Opstelling Oegstgeest: Van der Meij, Heemskerk, Noort, Bayram (Bouwman), Apcar, Gianfiglio, Harfaoui (46. Polet), Van der Spek (65. Dylan Dijkstra), Van Tulder, Elkerbout, Bormans.

Huilen of lachen?

Tekenend, en in feite schrijnend was de laatste wissel van de thuisploeg.  Keeper Rombouts die het tot dan toe niet slecht had gedaan, werd vervangen door een publiekslieveling. Deze veteraan was niet best om het mild onder woorden te brengen. In de allerlaatste minuut produceerde Joep van Tulder een slap rollertje met zijn ‘chocoladebeen’. De man tussen de palen, daarvoor nog toegejuicht door het thuispubliek wilde de bal stoppen. Het leer rolde echter tergend langzaam onder zijn voet en net over de doellijn.  Moeten we hier nu om lachen of huilen?

Toch nog onenigheid binnen Oegstgeest ondanks eclatante zege?

Een vrije trap van Roy Elkerbout belandde via de rug van Dylan Dijkstra tegen de touwen. Dijkstra sprak van een bewuste actie waardoor de in zijn ogen beslist houdbare bal nu buiten bereik van de keeper bleef. De vrije trap specialist was een geheel andere mening toegedaan. ,,Man, je raakte de bal amper. Als ik zo op het doel schiet gaat-ie erin. Punt.”  Op het moment van schrijven is niet duidelijk wie de discussie gewonnen heeft.

Foto’s: met dank aan VV Oegstgeest