Vierde klasse A (zaterdag)- Een dag na het teleurstellende 2-2 gelijkspel tegen Hazerswoudse Boys spat de frustratie en onmacht er nog vanaf bij Adil Harfaoui. ,,Het eerste kwartier was echt schandalig. Zoveel gemakzucht aan onze kant. We wonnen geen duel, elke tweede bal was voor de Boys en we lieten een tegenstander gewoon uit onze rug lopen. Dit was Oegstgeest totaal onwaardig.” Deze harde woorden zijn voor geen tweeërlei uitleg vatbaar. De  wanprestatie is des te merkwaardiger, en onverwachter na de fantastische zege tegen FC Boshuizen in de strijd om de Rabobank LAV Cup.

Harfaoui nog eens: ,,Toen was iedereen bereid tot de laatste snik te vechten. Toen vochten we voor elkaar. Daar was met name in de eerste fase tegen Hazerswoudse Boys niets van terug te vinden. We kwamen met wat geluk op 0-1, maar we pakten niet door.” Harfaoui zelf was het die vanaf dertig meter schitterend raak schoot, maar het biedt hem een schrale troost. ,,Door een fout in de achterhoede werd het 1-1 (Leon de Ruiter was de maker van het doelpunt, red.) en met die stand gingen we de rust in. Zelden heb ik Huig Jan Heeringa, onze trainer, zo woest gezien. Vooral het gebrek aan vechtlust, inzet en mentaliteit had hem enorm gestoord. Het hielp wel, want we speelden in ieder geval met veel meer inzet in de tweede helft. Abel Bormans scoorde de 1-2 en dat zou voldoende moeten zijn. Iemand (Justin Meijer, red.) van Hazerswoude kon echter, volkomen vrijstaand en ongehinderd, de 2-2 inkoppen en die tegenslag kwamen we niet te boven. Okee, pech hadden we ook. Ik geloof dat we een keer of drie de lat raakten, maar daarvoor was al zo veel fout gegaan. En dat was niet de eerste keer dit seizoen. Tegen VVSB verloren we, maar dat had vooral met de kwaliteit van VVSB van die middag te maken. De week daarop verliezen we van Alphia, na hetzelfde gebrek aan mentaliteit als zaterdagmiddag. Potverdrie, dit mag gewoon niet gebeuren. Wij zijn echt te goed voor de vierde klasse. Promoveren is wat mij betreft een must. Dinsdagavond gaan we met z’n allen om de tafel zitten om dit uit te praten. Dit soort collectief falen moet er uit. Zaterdag tegen Roodenburg kunnen we ook punten verliezen als we weer zo starten. Dat mag ons niet gebeuren. En dit zál ons niet meer gebeuren!”

Krachtige taal van de wel sterk spelende Harfaoui. Feit blijft dat SEV er qua puntenverlies nu beter voor staat. Die ploeg won, hoewel krap, van Football Factory. VVSB liep daarnaast uit, maar heeft nog wel een verliespunt meer op het conto staan. Hoe dan ook; Oegstgeest is niet meer de onbetwiste kampioenskandidaat nummer 1 en dus moet het aanstaande gesprek alle neuzen weer dezelfde kant op brengen. Kampioen worden blijft het doel. Nacompetitievoetbal kan uiteraard ook nog soelaas brengen, maar daar zit werkelijk niemand op te wachten op de Voscuyl. Op 12 mei wacht SEV uit. Wordt dat duel beslissend of gaan de komende weken net zo verrassend verlopen als de voorbije twee tot drie speelronden? Hazerswoudse Boys speelt geen enkele rol om te prijzen, maar lijkt wel een fors obstakel voor de titelkandidaten te worden. Onlangs moest VVSB al tot het uiterste gaan tegen de zwartwitten en Meerburg werd recenter al afgeschminkt. Oegstgeest verspeelde nu dus ook twee zeer kostbare punten.