Vierde klasse A (zaterdag)- VVSB won in de gong van Oegstgeest (1-0) en bracht zo de spanning terug in deze klasse. Bij Oegstgeest was de stemming ronduit neerslachtig. Natuurlijk heeft de ploeg van Huig Jan Heeringa nog steeds de beste papieren, maar de marge is geslonken en dat levert welhaast een déjà-vu op. Het zal toch niet weer fout gaan? Na afloop werd gesproken met speler Roy Elkerbout namens de bezoekers en met trainer Rob Jonkman van de Noordwijkerhouters.

Allereerst de winnende trainer aan het woord. ,,Het was misschien niet allemaal even goed, maar er stond ook veel spanning op de wedstrijd. Voor ons was het de laatste kans om wat dichterbij te komen en Oegstgeest wilde natuurlijk ongeslagen blijven en afstand nemen van SEV en de andere concurrenten. Ik denk dat we het uitstekend hebben gedaan. We lieten Oegstgeest vanaf het begin niet voetballen en zij hadden daar moeite mee. Zij beschikken over een prima ploeg, met vooral een sterk middenveld en een dito aanval. Ik denk dat we die twee linies prima hebben kunnen beteugelen.”

VVSB kende vooral een sterke start (zie ook het wedstrijdverslag) en de gasten hadden daar heel veel moeite mee. Jonkman: ,,De wind speelde een belangrijke rol en die hadden we voor rust mee. Ik heb genoeg scoringskansen gezien voor ons, maar we kregen ze maar niet op achterstand. Dat is voor ons een bekend verschijnsel dit seizoen. We scoren te weinig. Zo hadden we tegen WVC, Alphia en SEV kunnen winnen. In die potten hebben we veel punten laten liggen. Tegen WVC kregen we vier handen vol met kansen, zelfs dat was niet genoeg. Ook tegen de twee andere ploegen zat de winst erin, maar verkwanselden we vier tot zes honderd procent kansen. Natuurlijk, dat gaat niet bewust. Maar we hadden er veel beter voor kunnen staan op de ranglijst.”

VVSB wil dit seizoen de nacompetitie halen, maar wellicht zit er meer in. De trainer van de paarsgelen: ,,We doen weer mee om de hoofdprijs. Uiteraard hebben we niet de beste papieren, maar onze concurrenten krijgen elkaar nog en daar kunnen we van profiteren. Wij spelen binnenkort tegen SEV en mochten we daarvan kunnen winnen dan is er veel mogelijk. Oegstgeest krijgt bijvoorbeeld nog tweemaal Meerburg en die ploeg ruikt ook bloed. Tot nu toe heeft Oegstgeest weinig tegenslag gehad, maar het kan zijn dat ze nu wel een tikje hebben opgelopen na onze 1-0 zege. Ook blessures en schorsingen gaan meetellen.”

De zaterdagtak van VVSB wil binnen twee jaar promoveren. ,,Ja, want ook het zaterdagvoetbal gaat bij ons serieuzere vormen aannemen. Volgend seizoen komt er een tweede elftal bij. Dan gaan we keuzes maken. Nu rouleren we binnen het team en dat wordt dus anders. De derde klasse is ons doel. Mochten we dat streven eerder kunnen bereiken dan gaan we daarvoor. Deze overwinning geeft ons in elk geval een flinke boost.”

Roy Elkerbout was vanzelfsprekend minder positief over de verloren wedstrijd. ,,Voor ons is een nederlaag nieuw. In de competitie ging het tot nu toe crescendo en ook in oefenwedstrijden kwam het vaak goed tot nu toe. Dit is een streep door de rekening. Al met al een hele vervelende middag. We speelden zo ongeveer op een weiland, de gevoelstemperatuur was min tig en de harde wind maakte het er niet aangenamer op. Beide ploegen hadden daar last van en ik wil me er niet achter verschuilen, maar ideaal was anders.”

Over de arbiter van dienst was de ex-speler van DoCoS ook bepaald niet te spreken. ,,Ook met de scheids houd ik mij normaliter niet bezig, maar hij floot zeker niet in ons voordeel. Zij schopten en deelden ellenbogen uit. Hij trad er niet tegenop. Veel door laten gaan is prima wat mij betreft, maar wij werden daar te vaak de dupe van. Hij speelde een te grote rol en daar baalden we van.”

Toch is Elkerbout ook bereid VVSB complimenten te geven. ,,Voor ons is het een stugge tegenstander en ze hebben het goed gedaan in deze wedstrijd. Kijk ook naar hun doelsaldo. Ze hebben er pas tien tegen en daarvan zijn er vier van ons uit de thuiswedstrijd.”

Oegstgeest moet de wonden likken en vooral niet in paniek geraken. ,,We hebben alles nog steeds in eigen hand en we moeten niet meteen in de war raken. Van een nederlaag moeten we leren. Natuurlijk hebben we meer schade opgelopen dan alleen de nederlaag. De opgelopen kaarten zijn niet in sons voordeel, maar we kunnen klappen opvangen gezien onze selectie. Het was een dure middag, maar het verlies kan ons ook juist de ogen geopend hebben.”