Vierde klasse A (zondag)-  Het krachtsverschil was immens zaterdagmiddag op het kunstgras van de Voscuijl. Football Factory werd compleet omver geblazen door het collectief van Oegstgeest. De thuisploeg werd, gelukkig voor de studenten, halverwege slordig en zelfzuchtig zodat doelpunten even uitbleven. Het slotakkoord was echter voor de mannen van Huig Jan  Heeringa. De 8-2 eindstand liet niets aan duidelijkheid te wensen over.

,,Vanmorgen moest er nog van alles geregeld worden om hier een fatsoenlijk elftal op de been te krijgen”, zo verzuchtte voorzitter Pieter van Schie vooraf. ,,Er waren op het laatste moment een paar afzeggers. Er is zelfs iemand nog speelgerechtigd verklaard op het laatste moment. Dank voor de hulp daarvoor Oegstgeest.”

Zelfs met een compleet Leids team was het een onmogelijke taak geweest de storm van Oegstgeest te weerstaan. Het krachtsverschil tussen ploegen als SEV, VVSB, Oegstgeest en misschien ook Meerburg en de rest is erg groot te noemen. Er was tevredenheid over de zege bij de thuisploeg, maar bezorgdheid over de blessure van spits Danny Wenink. Hij klapte al na een minuutje vol door zijn enkel en gevreesd wordt voor gescheurde enkelbanden.

Steven Apcar, maker van drie doelpunten, verwijst daar naar in zijn commentaar: ,,Balen, het is de tweede blessure van een van onze betere spelers. Erg jammer in een wedstrijd als deze. De tegenstand was niet groot. Na 5-1 ging ons tempo, wat daarvoor prima was, omlaag. Het begin van de tweede helft viel tegen en niet des Oegstgeests. Te veel ‘mak-an’ zal ik maar zeggen  Daarna pakten we het weer op gelukkig.”

Bastiaan Dingjan, centrale verdediger bij Football Factory, baalt als sportman vanzelfsprekend van een nederlaag van deze omvang. ,,De hele week hebben we getraind met een vaste groep en hadden ook een bepaald systeem en manier van spelen ontwikkeld. De trainer vertelde vanmorgen dat er drie spelers van de groep afwezig zouden zijn en dat we met nieuwe jongens moesten spelen die er deze week niet bij waren. Daar gaan je snode plannen. Het was dus echt zoeken, maar desondanks blijft 8-2 een hele zure nederlaag. Oegstgeest staat niet voor niets bovenaan zag je vandaag. Punten moeten we pakken tegen ploegen die in de buurt staan op de ranglijst. Dat moet lukken als we met een complete groep zijn. Opgeven? Geen sprake van.”

Door het gelijke spel van directe concurrent SEV lonkt het kampioenschap steeds nadrukkelijker. Zinnen als deze zijn echter uit de boze op het complex. Apcar nog eens:  ,,De trainer zei vanmorgen nog eens dat de media, waaronder leidenamateurvoetbal, ons al het kampioenschap zien vieren. Dat was vorig jaar ook al het geval en dat ging verschrikkelijk mis. In die val moeten we niet nog eens trappen. We kijken niet verder dan een wedstrijd vooruit. We krijgen de betere ploegen nog uit, dus voorzichtigheid troef.”

Leidenamateurvoetbal is de beroerdste niet en zal niet meer spreken van een nakend kampioenschap. Tenslotte is de voorsprong op SEV slechts vier puntjes met nog tien wedstrijden te gaan. Maar dat de ploeg van Huig Jan Heeringa de beste papieren heeft…

Oegstgeest-Football Factory 8-2 (5-1). 12. Dijkstra 1-0, 18. Elkerbout 2-1, 25. Person 2-1, 30. Apcar 3-1, 31. Dijkstra 4-1, 40. Apcar 5-1, 50. Van Tulder 6-1, 83. Dijkstra 7-1, 85. Apcar 8-1, 87. Polet 8-2 (e.d.).

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Meij, Tetteroo, Noort, Gianfiglio, Apcar, Harfaoui, Dijkstra, Gras, Wenink, Elkerbout, Van Tulder.

Basisopstelling Football Factory: Zampierin, Luidens, Limon, De Jong, Person, Voltan, Boukhedmi, Derks, Demirdas, Dingjan, Boers.

Foto’s: met dank aan VV Oegstgeest