Vierde klasse A (zaterdag)- Oegstgeest is voor het moment van de troon gestoten. Na de nederlaag tegen VVSB van twee weken terug volgde nu een verliespartij op bezoek bij Alphia (2-1). Doordat VVSB drie punten ophaalde bij SEV heeft de ploeg uit Noordwijkerhout nu de koppositie ingenomen. Rechtsback Lex Heemskerk: ,,Dat mag zo zijn, maar wij hebben nog steeds de beste papieren voor de titel. We spelen nog negen wedstrijden en wanneer we die winnen zijn we kampioen. De resultaten blijven even uit, maar in tegenstelling tot het duel bij VVSB speelden we nu prima. Deze nederlaag was absoluut niet nodig. Maar ons vertrouwen op de goede afloop is geen geweld aangedaan.”

Oegstgeest hanteerde een hoog tempo en was veelvuldig in balbezit. Alphia vond dat op zich prima. ,,Zij zakten ver in en loerden op de counter. Wij lieten de bal lekker rondgaan en het combinatiespel was goed verzorgd. Dit kunstgras rolde prima. Dat was bij VVSB wel anders. Enkel vergaten we in bepaalde situaties te schieten en doelgerichter te zijn. Na de 1-0 na een slippertje aan onze kant bleven wij de dienst uitmaken. Ook na de rust waren we beter. Alphia zakte nog meer in. We hebben na de pauze genoeg kansen en mogelijkheden gehad om langszij te komen. Een kwartier voor tijd werd het 2-0 en zelfs toen hadden we nog niet het gevoel dat het over was. Abel Bormans scoorde de 2-1 en we hebben er alles aan gedaan om de tweede nederlaag te voorkomen. Het was een middag van ‘net niet’. Alphia is daar slim mee omgegaan.”

Heemskerk is uitermate relaxed wanneer hij spreekt over de tweede uitnederlaag. ,,Ja, omdat het spel van ons gewoon goed was. We misten Robin Noort en Adil Harfaoui door schorsingen en ook Danny Wenink zit voorlopig nog aan de kant met een blessure. Dat maakt in mijn ogen echter niet uit. Er stonden waardige vervangers. Bij ons zijn nummer 1 tot en met 16 basiswaardig. Ik wil niet eens spreken over een dipje. Dit komen we wel te boven. We moeten na deze tweede wake-up call de draad weer oppakken. De komende weken krijgen we Haagse Hout en Hazerswoudse Boys en in die wedstrijden moet weer vertrouwen worden getankt met goed spel en aansluitend twee zeges. Natuurlijk komen er nog diverse toppers aan, maar dan zullen we er staan. En onze concurrenten krijgen elkaar ook nog dus we moeten nu niet schrikken van het feit dat we de eerste plaats zijn kwijt geraakt. We hebben nog steeds een uitstekende selectie. In een seizoen win je nu eenmaal niet alles. VVSB heeft het tegen ons goed gedaan door compact te spelen en Alphia was nu de gelukkigste. Onze productie komt echter echt wel weer op gang. We gaan volle bak spelen en we weten wat we kunnen.”

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Meij, Heemskerk, Polet, Gianfiglio, Apcar, Den Hollander, Gijselman, Gras, Van Tulder, Dijkstra, Bormans