HomeVierde klasseFC OegstgeestOegstgeest maatje te groot voor Roodenburg

Oegstgeest maatje te groot voor Roodenburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De selectie van Oegstgeest kwam deze week bij elkaar om een pittig gesprek met elkaar te hebben. De titel leek lange tijd binnen handbereik, maar na een reeks slechte of mindere wedstrijden ziet de wereld er ineens heel anders uit. Trainer Huig-Jan Heeringa vroeg in dit gesprek de spelers eens goed in de spiegel te kijken. Het restant van de competitie zal er beleving en inzet moeten worden getoond, dat is het devies. Afgelopen zaterdag ontvingen de Voscuijlbewoners streekgenoot Roodenburg. De thuisploeg won dit duel terecht. Het werd 4-0 en daarmee werd er geprofiteerd van de halve misstap van VVSB (1-1 tegen KSD-Marine).

De gastheren begonnen goed aan de wedstrijd. In de openingsminuut zag Roy Dijkstra zijn poging over gaan op aangeven van Abel Bormans. Enkele minuten later faalde Steven Acpar oog in oog met Roodenburg sluitpost Mike Armitage. Kort na deze actie kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Robin Noort die Bormans een niet te missen kans bood. Na de openingstreffer regende het kansen voor de rood-gele brigade. De sterk keepende Armitage hield in deze fase zijn team op de been met een aantal uitmuntende reddingen. Roodenburg probeerde het in de omschakeling wel, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Halverwege de eerste helft verdubbelde de thuisploeg de score. Bormans werd goed vrijgespeeld en rondde vakkundig af in de verre hoek. Oegstgeest bleef de betere ploeg en had van het jeugdige Roodenburg weinig te duchten. Wel kreeg de ploeg uit Leiden een aantal vrije trappen buiten de zestien. Maar groot gevaar leverde dat niet op. Een minuut of tien voor rust werd Bob den Hollander aangespeeld in het vijandelijke strafschopgebied. Hij nam de bal aan en uit de draai schoot hij de thuisploeg op 3-0. Een doelpunt waar een luchtje aan zat gezien het feit de aanname met zijn arm was. De scheidsrechter oordeelde echter anders. Roodenburg probeerde nog wat aan te dringen tot aan de rust zonder echt gevaarlijk te worden.

Na de onderbreking werd het spel van de gastheren slordiger. Veel foutieve passes volgden en het middenveld werd overgeslagen. De ploeg van trainer Nino Poulina probeerde van deze fouten te profiteren met zijn snelle aanvallers. Oegstgeester goalie Lucas van der Meij werd echter nimmer op de proef gesteld, op een vrije trap van Aymen Mizab na die hij klemvast had. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft herpakte de thuisploeg zich en werd weer de aanval massaal opgezocht. Het ontbrak aan precisie in de afronding van onder meer Den Hollander, Bormans en Adil Harfaoui om de score verder op te drijven. Ook werd het leder tot tweemaal toe van de lijn gehaald door een Roodenburg verdediger. De wedstrijd kabbelde voort en pas in de allerlaatste minuut kon het thuispubliek nog eenmaal juichen. Joep van Tulder vond de vrijstaande Den Hollander die beheerst binnen prikte. Hierna volgde meteen het laatste fluitsignaal.

Volgende week is de ploeg van Heeringa een weekje vrijaf. Roodenburg ontvangt op eigen bodem KSD Marine. Roodenburg doelman Armitage over de verloren wedstrijd: ,,We wisten dat het moeilijk zou worden. Oegstgeest heeft gewoon een hele goede ploeg. We hadden meer strijd moeten leveren om het hun echt moeilijk te maken. We begonnen daarentegen al slap aan de wedstrijd. Na een paar minuten keken we al tegen een achterstand aan en konden dat ook niet ombuigen. Zij waren in alle opzichten beter en we mogen van geluk spreken dat het maar 4-0 is geworden. De score had zeker hoger kunnen uitvallen. Een terecht verlies, meer kan ik er niet over zeggen.”

Tweevoudig doelpuntenmaker Abel Bormans met zijn mening: ,,Een niet al te moeilijke overwinning voor ons. We moesten de draad nodig oppakken en ik hoop dat dat vandaag gebeurd is. Al met al was ons spel niet sprankelend. Wat we ons ook kunnen verwijten is dat we slordig zijn omgesprongen met de geboden mogelijkheden. Om kampioen te worden moeten we nu alles winnen. Gelukkig is dat tegen Roodenburg gebeurd, al moet het echt nog beter.”

Opstelling Oegstgeest: Lucas van der Meij, Mark Tetteroo (Lex Heemskerk), Robin Noort (Roy Elkerbout), Mario Gianfiglio, Steven Acpar, Adil Harfaoui, Daniel Gras (Jurgen Bouwman), Roy Dijkstra, Abel Bormans, Bob den Hollander, Joep van Tulder

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Victor Leonora, Mohammed Matoug, Achraf Azarfane, Jose Monfils (Noureeddine El Hamami), Aymen Mizab, Hakim Bouhchlal), Younes Ouimoudem, Jeroen van Hooidonk (Younes Irdi), Sabir Serray

Oegstgeest-Roodenburg 4-0 (3-0) .6.Bormans 1-0, 24.Bormans 2-0, 33.Den Hollander 3-0, 90.Den Hollander (4-0).

Foto’s: met dank aan L. van den Broek