Vierde klasse A (zaterdag)- Oegstgeest liet tegen Haagse Hout twee nederlagen achter zich. Vooralsnog heeft Oegstgeest nog steeds de beste papieren en die wil de ploeg van Huig-Jan Heeringa ook niet uit handen geven. Tegen Haagse Hout was er geen vuiltje aan de lucht. Het was wel enige tijd wachten op de openingstreffer, maar na de 1-0 liep de score halverwege al op naar 3-0. Na een gemiste strafschop van de bezoekers na de doelwisseling nam de thuisploeg verder afstand: 5-0. Concurrent VVSB maakte geen fout tegen UDO, terwijl SEV niet in actie kwam. Voor Oegstgeest werd het evenwel toch een goed weekend want Alphia en Meerburg, verliezend van respectievelijk WVC en Hazerswoudse Boys, schakelden zichzelf definitief uit om mee te doen in de titelrace.

Trainer Huig Jan Heeringa: ,,Na de nederlaag tegen VVSB hebben we met elkaar gesproken. Die wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen, maar zij scoorden nog in de blessuretijd. We speelden niet best daar, maar bovenal pakten we teveel kaarten en daarmee deden we onszelf tekort. Tegen Alphia speelden we juist wel goed, maar toch stonden we weer met lege handen. Natuurlijk is het prettig dat we nu mee kregen dat Alphia verloor van WVC, maar tegelijkertijd is het dan zuur dat we in Alphen wel achter bleven met lege handen. Alphia en Meerburg zijn nu wel gezien, maar wij spelen nog wel tweemaal tegen Meerburg. Nu was het zaak om te winnen en de draad weer op te pakken. Over het resultaat ben ik zeker tevreden. Het zijn ook duidelijke cijfers.”

Oegstgeest moest wel een klein halfuur wachten op de bevrijdende 1-0, maar de 2-0 viel pal daarna. ,,Lekker als je uiteindelijk met een marge van drie de rust in gaat, maar we wisten ook dat zij zouden komen na de rust. Dat gebeurde ook en het is prettig dat ze die penalty misten. Daarna hebben we het rustig kunnen uitspelen.”

De Voscuyl bewoners hebben er wel beter voor gestaan, maar hebben nog immer de grootste kans op de titel. Toch kwam de voorbije weken het doemscenario van vorig jaar wel voorbij. ,,Dat valt niet te ontkennen. Toen liep het ook als een trein, maar uiteindelijk weet iedereen hoe het is afgelopen voor ons. We hebben het daar over gehad en het is belangrijk dat de spelers daar een streep onder zetten. Anders gaat het een rol spelen. Het is ook niet per definitie zo dat de beste ploeg altijd kampioen wordt. Neem bijvoorbeeld Leicester City van twee seizoenen terug of de titel van Feyenoord van vorig jaar. Die ploegen speelden het meest met passie en power en dat kan de doorslag geven. Natuurlijk heb je ook kwaliteit nodig, maar andere factoren zijn doorslaggevend. Wat dat betreft is VVSB-uit een wijze les voor ons geweest.”

Roy Dijkstra scoorde als eerste tegen de ploeg uit Den Haag, waarna Abel Bormans en Joep van Tulder hun ploeg in een zetel brachten. Van Tulder prikte na de rust nog eens raak en ook Jurgen Bouwman mocht de felicitaties in ontvangst nemen. Heeringa tenslotte: ,,Het is en blijft een rare competitie. Het verschil is groot in deze klasse. Toch heeft VVSB het bijvoorbeeld lastig tegen lager geklasseerde ploegen. Wij overtuigen in die wedstrijden. Maar wij verliezen tweemaal op rij van een concurrent. We zullen er de komende tijd ook moeten staan in de toppers. We hebben nu weer vertrouwen getankt en dat moet de basis vormen voor een overtuigende eindsprint.

Scoreverloop: 1-0 Dijkstra (Den Hollander), 2-0 Bormans (-), 3-0 Van Tulder (strafschop), 4-0 Van Tulder, 5-0 Bouwman (Elkerbout).

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Meij, Heemskerk, Noort, Gianfiglio, Apcar, Harfaoui, Dijkstra, Elkerbout, Den Hollander, Van Tulder, Bormans.

Foto’s: met dank aan L. van den Broek