Vierde klasse A (zaterdag)- Soms is de vraag gerechtvaardigd voor wie er gevoetbald wordt. Het zou toch amusement moeten zijn voor de kijkende voetballiefhebber? De inhaalwedstrijd tussen VVSB en Oegstgeest vond doorgang op een kunstgrasmat in de open vlakte en de wind had vrij spel zodat het enkel nog maar kouder aanvoelde in Noordwijkerhout. Uiteindelijk zat VVSB er niet mee en koploper Oegstgeest des te meer. De thuisploeg scoorde in de derde minuut van de extra tijd het enige doelpunt via Jasper van Stijn en daardoor keerde de spanning terug in 4A. Bij niemand zal de topper echter lang beklijven. Fatsoenlijk voetbal was immers niet mogelijk geweest en beide ploegen zijn tot veel meer in staat dan werd geboden. De zege kwam VVSB overigens wel toe.

Oegstgeest moest het doen zonder Danny Wenink, die pas weer in de loop van april wordt verwacht. Een andere doelpuntenmaker, Bob den Hollander, was juist wel weer terug van een blessure. Aan de kant van de thuisploeg stonden er deels weer andere spelers in het veld dan in de voorbije weken. Trainer Rob Jonkman: ,,Wij werken met negentien man en volgens een roulatiesysteem. Iedereen krijgt dus speelminuten. Volgens seizoen komt er een tweede elftal bij en dan zal onze opzet uiteraard anders worden.”

VVSB streed voor de laatste kans om nog eventueel in aanmerking te komen voor de titel. Oegstgeest had immers vooralsnog negen verliespunten minder geïncasseerd. Aan de kant van de gastheren was het belang van de wedstrijd duidelijk zichtbaar. De paarsgelen grepen de bezoekers direct bij de strot en daar had de formatie van Huig Jan Heeringa het lastig mee. Dit niet in de laatste plaats vanwege het feit dat VVSB de straffe wind mee had in de eerste helft. De lijstaanvoerder kon, zeker in het eerste kwartier, maar zelden onder de druk uitkomen.

 

Al na twee minuten kreeg Berend de Jong de kans om de 1-0 af te drukken, maar de voorzet op de buitenspeler kon niet worden ingetikt. Het grootste gevaar kwam echter van Jaap Aartman. De aanvoerder leek de voorsprong te bewerkstelligen, maar onderweg werd de bal van richting veranderd. Lucas van der Meij kwam met de schrik vrij.

Na ruim een kwartier liet Den Hollander van zich horen bij Oegstgeest. ,,Kom nou eens mannen, we kennen het belang van deze pot.” De noodkreet van de nummer tien was begrijpelijk, want het gros van de duels ging verloren en VVSB behield het beste van het spel. Even na zijn oproep werd Aartman alweer gevaarlijk, maar nu verdween zijn inzet over het doel van de sluitpost van Oegstgeest. BIj VVSB kwamen de verdedigers om beurten de aanval ondersteunen en Oegstgeest bleef het moeilijk hebben met zoveel bewegelijkheid. En hadden de bezoekers eens balbezit dan werd het leder vaak snel weer ingeleverd.

Niet ver voor rust werd Fadil Sukurica nog een keer gevaarlijk bij een luchtduel met Van der Meij, maar ook nu kon VVO de nul in tact houden. Aan de overkant had Andy Otte het bepaald niet warm gekregen. Voor zijn neus doken slechts zelden spelers van Oegstgeest op. Met de brilscore bij rust mochten Heeringa en de zijnen dan ook niet ontevreden zijn.

Oegstgeest leek wel wat beter uit de kleedkamer gekomen te zijn, waar Daniël Gras overigens in achter gebleven was. Roy Dijkstra was zijn vervanger. Binnen de minuut zette Abel Bormans goed door op de achterlijn en zijn voorzet kon net niet worden binnen gewerkt, maar het was wel meteen een gevaarlijk moment en daar had Oegstgeest er nog geen van gehad. Vijf minuten later kreeg Bormans zelf de kans de 0-1 te maken. Een vrije trap van Roy Elkerbout kwam uit bij de nummer negen, die het doel te hoog zocht. Het gaf in elk geval aan dat VVO eindelijk in de wedstrijd kwam. Een one touch aanval had een beter lot verdiend, maar Joep van Tulder verprutste de kans op de 0-1.

Daarna werden er nog wel speldenprikken uitgedeeld, maar aan beide kanten ontbrak de overtuiging. Den Hollander raakte nog wel een keer de paal, waarbij zijn inzet waarschijnlijk meer bedoeld was als een voorzet dan als een serieuze doelpoging.

In de slotfase kregen twee invallers aan de kant van VVSB nog twee kansen. Mike Taskin had een fraaie krul in huis, maar daar hield Van der Meij goed het oog in. Stefan Immerzeel schrok misschien van de vrijheid kort voor tijd en er werd nog een overtreding geclaimd in de zestien. Oegstgeest wankelde, maar de weinig boeiende tweestrijd leek doelpuntloos te eindigen. Dat gebeurde uiteindelijk niet. In de ruim bemeten extra tijd kwam de bal uit een hoekschop voor de voeten van Jasper van Stijn en nu moest Van der Meij wel passen op zijn doelpoging. Zo kwam er alsnog een winnaar en heeft Oegstgeest de eerste seizoensnederlaag te pakken.

Daar bleef het niet bij voor Oegstgeest. Adil Harfaoui ontving een gele kaart en daardoor zal hij de inhaalwedstrijd tegen Meerburg moeten missen. Aanvoerder Robin Noort was het, diep in de tweede helft, niet eens met het optreden van scheidsrechter Post en kreeg binnen luttele tellen twee gele kaarten. Al met al een pijnlijke middag voor de nog wel grootste titelkandidaat. VVSB dacht opeens niet meer aan de kou en de wind en koesterde vooral de alsnog laat tot stand gekomen overwinning.

Interviews met Roy Elkerbout en Rob Jonkman volgen later op de dag!

Opstelling VVSB: Otte, Van der Boog, Van der Raadt, Aartman, Koeckhoven, M.de Jong, B.de Jong (46. Immerzeel), Van Stijn, Sukurica (83. Taskin), Schrooder, Hoek (67. Van der Slot).

Oegstgeest: Van der Meij, Tetteroo (68. Heemskerk), Noort, Polet, Apcar, Harfaoui, Elkerbout (67. Gijselman), Gras (46. Dijkstra), Bormans, Den Hollander, Van Tulder.

Foto’s: met dank aan Oegstgeest/Leo van den Broeck