Derde klasse A  zaterdag

Lugdunum – NSV ‘46

Lugdunum deed afgelopen weekend goede zaken. Het won zelf de Leidse stadsderby bij Sporting Leiden (0-1) en zag koploper Van Nispen met 3-0 onderuit gaan bij Be Fair. Door deze resultaten is het gat tussen de lijstaanvoerder uit De Zilk en Lugdunum geslonken tot 3 punten. De groen-witten ontvangen zaterdag  hekkensluiter NSV’46, dat uit de 1e acht wedstrijden slechts 1 punt behaalde. Dat punt werd overigens in de laatste wedstrijd behaald tegen ‘grote broer’ Nieuwkoop. NSV’46 kwam ruim in blessuretijd alsnog op gelijke hoogte (2-2). Mogelijk dat NSV’46 moed heeft geput uit dit resultaat, maar Lugdunum moet in staat worden geacht om de punten in de Kikkerpolder te houden. Opvallend is wel dat de ploeg van Roberto Escudero op vreemde bodem qua resultaat wel beter presteert.

Sporting Leiden – Nieuwkoop

Sporting Leiden krijgt in de thuiswedstrijd Nieuwkoop een kans om het teleurstellende resultaat tegen Lugdunum weg te poetsen. De fusieclub speelde een uiterst moeizame wedstrijd en bleven ver weg van het niveau dat eerder wel al meerdere keren werd aangetikt. De mannen van Cees van Tongeren doen het overigens zeker wel naar behoren, na 8 wedstrijden bivakkeert de fusieclub keurig in de middenmoot. Nieuwkoop leed duur puntenverlies tegen NSV ’46 en zakte naar de 4e plaats. Een interessant duel dus zaterdag in de Mors, waar de bezoekers vol voor de drie punten zullen gaan om de aansluiting met de kopgroep te behouden.

Zwammerdam- Van Nispen

Zwammerdam behaalde zaterdag in Zoetermeer een kostbare zege, bij DWO werd met 2-3 gewonnen. Dit ging overigens niet zonder slag of stoot, ‘Damme’ moest eerst een 2-0 achterstand goedmaken. De zege, met een schitterende 2-3 van Reijer Peters, is in ieder geval een flinke opsteker voor de groenhemden, die zaterdag koploper Van Nispen ontvangen. De ploeg uit De Zilk, die zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen leed, voelt inmiddels de hete adem van achtervolgers Lugdunum en Be Fair in de nek. Vorig seizoen hadden de geel-roden geen enkele moeite om de zege weg te kapen uit Zwammerdam (1-6).

3e klasse B zaterdag ( West 1)

Stormvogels – Kagia

Het verhaal van Kagia dit seizoen begint bijna ééntonig te worden. De ongenaakbare koploper van 3B behaalde alweer de 8opeenvolgende zege op rij. Een zeer knappe prestatie natuurlijk van de mannen van René Ras, die al een gat van 8 punten hebben geslagen met de achtervolgers. Stormvolgers is de volgende uitdager van Kagia en is op het oog één van de weinige ploegen in deze klasse, die het Kagia lastig zou kunnen maken. Momenteel bezet de gastheer van de Lisserbroekers de vierde stek. De vereniging uit IJmuiden liet zaterdag de Kon HFC met 4-1 kansloos en zal erop gebrand zijn om als  eerste club dit seizoen Kagia een pootje te lichten. Kagia ontmoet na deze pot nog de nummers 8, 7 en 9 voor de winterstop. Dat zegt niet alles en voor onderschatting wordt gewaakt, maar Kagia lijkt er straks warmpjes bij te kunnen zitten rond de feestdagen.