Derde klasse A  zaterdag

Alphia – Zwammerdam

Zwammerdam leed in de thuiswedstrijd tegen koploper Van Nispen een 1-3 nederlaag en blijft daardoor in de staartgroep van de derde klasse bivakkeren. Tegen promovendus Alphia hebben de mannen van Jack Harmsen wellicht meer kans op een resultaat. Alphia doet het overigens als nieuwkomer in deze klasse boven verwachting. De oranjehemden boekten afgelopen zaterdag een knappe 1-4 zege bij het gedegradeerde CVC Reeuwijk en staan op een keurige 4e plaats. De ‘Dammers’ wonnen tot nu eenmaal in een uitbeurt, maar scoorden wel in alle vier de wedstrijden minimaal 1 doelpunt.

Nieuwkoop – Lugdunum  

Lugdunum lijkt het kleine dipje van een paar weken terug weer te boven te zijn en boekte  in de thuiswedstrijd tegen NSV ’46 een 3-2 overwinning. Ozan Isitir bewees zijn waarde met drie doelpunten. De ploeg van Roberto Escudero staat samen met Be Fair op een gedeelde 2e plaats, met een achterstand van drie punten op Van Nispen. Zaterdag gaat Lugdunum op bezoek bij Nieuwkoop, vorig jaar ook nog uitkomend in de 2e klasse. Een snelle terugkeer naar dat niveau lijkt op dit moment niet waarschijnlijk voor de Nieuwkopers, die na 9 wedstrijden vrij kleurloos in de middenmoot staan. Wat dat betreft lijken de Leidenaren al weer een stuk verder na de degradatie van vorig seizoen.

Be Fair – Sporting Leiden

Sporting Leiden herstelde zich met een ruime 4-0 zege tegen Nieuwkoop knap van de teleurstellende thuisnederlaag tegen Lugdunum. Met 15 punten staan de Morsbewoners op een prima 5e plaats en staan , met nog  drie wedstrijden te spelen voor de winterstop,  op een stuk riantere positie dan vorig seizoen  tijdens de jaarwisseling. Waar vorig seizoen directe handhaving in de Mors werd gevierd als een kampioenschap, zal deze voetbaljaargang de lat een stuk hoger worden gelegd en stiekem worden gemikt op een periodekampioenschap. Zaterdag gaat Sporting Leiden op bezoek bij het sterke Be Fair, dat afgelopen weekend met 0-2 bij DWO won.

Derde klasse B zaterdag (West 1)

Kagia – Overbos

Kagia liep in de wedstrijd tegen Stormvogels voor het eerst dit seizoen tegen puntenverlies op. In IJmuiden maakten de gastheren vlak voor tijd gelijk (1-1). De Lisserbroekers hebben nu een voorsprong van zes punten op runner-up DEM.  Komende zaterdag komt middenmotor Overbos op bezoek aan de Kikkerbeetstraat. Overbos won zelf nipt van rode lantaarndrager VVA/Spartaan (5-4) en lijkt op papier een te nemen horde te zijn voor de mannen van René Ras. Als Kagia de laatste twee wedstrijden voor de winterstop (tegen middenmotors ZSGO/WMS en United DAVO) ook succesvol weet af te sluiten, zal er in Lisserbroek zeer tevreden worden teruggekeken op de 1e seizoenshelft. Vooralsnog is er sprake van een ongekende weelde en straalt de club rust, geluk en vertrouwen uit.