HomeBeker‘Barry’s Broekies’ (Warmunda) klaar voor zaterdagse ontdekkingsreis

‘Barry’s Broekies’ (Warmunda) klaar voor zaterdagse ontdekkingsreis

-

Warmunda speelde zaterdag voor de districtsbeker tegen KSD-Marine. In deze laatste wedstrijd voor de competitiestart toonde de jonge ploeg (de selectie bestaat volledig uit spelers uit de leeftijdscategorie 18 jaar tot en met 22 jaar alleen routinier Hamza Harmouch is de 30 gepasseerd) van Barry van Rijn zo goed als klaar te zijn voor de competitieouverture tegen SJC. De wedstrijd werd weliswaar in de slotfase verloren (3-5), maar de ‘ Warmondse broekies’ deden beslist niet onder voor de geroutineerde Haagse tegenstander.

KSD-Marine kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, nadat spits Kevin Blommestijn keeper Rens van der Zwet omspeelde en de bal in het lege doel schoof (0-1). Warmunda opende vrij timide, maar de eerste de beste kans voor de thuisploeg was direct raak. Stan van Rijn nam de bal, na een voorzet van Brian van Noort,  direct op de schoen en liet KSD-Marine keeper Kevin Rombouts kansloos (1-1).

Een minuut later kwam de jonge ploeg zelfs op voorsprong. Nu was het Van Rijn die diezelfde Van Noort in stelling bracht. Van Noort schoot vanaf de rand zestien fraai in de linker benedenhoek (2-1). Direct daarna leken de bezoekers op gelijke hoogte te komen, maar Van der Zwet keerde knap een inzet van Jacco Wevers. Door een ongelukkige kopbal van Sjoerd van de Voort in eigen doel werd het toch 2-2 en door een doelpunt in de laatste minuut voor rust van Kranenburg, kwamen de gasten opnieuw op voorsprong (2-3).

Na de rust trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe en de gelijkmaker, een kwartier na rust, was dan ook volledig verdiend te noemen. Nick van Riessen bereikte met een pass Stan van Rijn, die oog in oog met Rombouts koelbloedig bleef (3-3). Voor de bezoekers was dit doelpunt het sein om grover geschut in te zetten, met name de ledematen van flankspeler Kevin van Bentem moesten het hierbij regelmatig ontgelden. Door doelpunten in de slotfase van Jacco Wevers (kopbal) en  Wout Dijkgraaf (fraai schot in de kruising), vertrokken de bezoekers toch nog met winst naar de Hofstad.

Warmunda-trainer Barry van Rijn was na afloop beslist niet ontevreden over het optreden van zijn team en keek alvast vooruit naar de komende competitie. Dit seizoen debuteert het Warmondse vlaggenschip op de zaterdag, na ruim  60 jaar op de zondag te zijn uitgekomen. Van Rijn:,, Voor ons is het spelen op de zaterdag, met veel nieuwe tegenstanders, één grote ontdekkingsreis. Het is in ieder geval een interessante afdeling met veel derby’s. Voor deze jonge groep, met allemaal jongens van het dorp, is het vooral van belang om komend seizoen weer meer ervaring op te doen en verder te ontwikkelen. Onderdeel van die ontwikkeling is ook het omgaan met tegenslagen, zoals de nederlaag van vandaag. Ik heb dit seizoen de keuze uit 20 spelers en dat betekent dat ik ook regelmatig spelers moet teleurstellen.  Met een gemiddelde leeftijd van rond de 21 jaar zit er in ieder geval nog veel groeipotentieel in deze groep’’, besluit de Warmonder.

Warmunda – KSD Marine 3-5 (2-3) 9. 0-1 Blommestijn, 24. 1-1 Van Rijn, 25. 2-1 B. Van Noort, 34. 2-2 Van de Voort (e.d.), 45. 2-3 Kranenburg, 57. 3-3 Van Rijn. 81. 3-4 Wevers, 87. 3-5 Dijkgraaf. Scheidsrechter: Visser.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Holverda, Van de Voort, B. van Noort, Mastemaker,M. van Noort, Van Bentem, Kortekaas, Van Riessen, Van Rijn, Harmouch

Basisopstelling KSD Marine: Rombouts, Van der Kraan, Laan De Vries, Dijkgraaf, Koster, Mangert,Wevers,Blommestijn, Zandbergen, Kranenburg, Zmiric