Districtsbeker- FC Oegstgeest heeft zich ontwikkeld tot een ware cupfighter. In de districtsbeker heeft de ploeg van Huig Jan Heeringa dit seizoen al meerdere keren afgerekend met ploegen uit hogere klassen. Zo werd er gewonnen van derdeklasser CVC Reeuwijk en van tweedeklassers Berkel en Neptunus/Schiebroek. Al met al is het bereiken van de achtste finales dus een prestatie van formaat. Afgelopen dinsdag werd er, weliswaar na penalty’s, gewonnen van derdeklasser Kagia in de strijd om de Rabobank LAV Cup. Een goede generale dus, waardoor de hoop op een stunt tegen eersteklasser Sportlust’46 wellicht wat vergroot werd. De koploper uit Woerden was dus gewaarschuwd. Ondanks een vroege rode kaart voor de bezoekers is het FC Oegstgeest echter niet gelukt om het bekeravontuur voort te zetten. Sportlust’46 was met 0-3 te sterk.

Vanaf de eerste minuut werd FC Oegstgeest vastgezet op de eigen helft. De aanvallers kwamen slechts sporadisch in actie. Het beloofde een lastige middag te worden, alhoewel er wat meer geloof ontstond na de rode kaart voor Sportlust’46-middenvelder Mark van der Weijden. ,,Het was een pittige wedstrijd vandaag. Van tevoren weet je natuurlijk dat het lastig wordt. Het was wel mooi weer, en met veel publiek was het een mooie voetbalmiddag. Toch heb je dan ergens hoop dat je voor een stunt kan zorgen en door kan gaan in de beker. Zij krijgen in de eerste helft al snel een rode kaart, waardoor die kans op een stunt net wat groter wordt”, aldus FC Oegstgeest-verdediger Steven Apcar.

Ondanks dat Sportlust’46 meer balbezit had en veelal voor het doel van Peter Messemaker te vinden was, vielen er nauwelijks grote kansen te noteren. Met een ruststand van 0-0 was dus nog van alles mogelijk voor de thuisploeg. Zeker met een man meer, alhoewel dit amper te merken was. FC Oegstgeest bleef onder druk staan, meent Apcar: ,,We maakten niet heel veel gebruik van de man-meersituatie. We hadden het lastig. De tank was bij ons een beetje leeg in de tweede helft, eigenlijk waren we het spoor bijster. Dan zie je wel dat het voetballend vermogen van zo’n ploeg uit de eerste klasse overheersend is, zelfs met een man minder. In handelingssnelheid zijn zij gewoon een paar klassen beter dan wij.”

Sportlust’46 kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong, waardoor FC Oegstgeest wel moest gaan komen. Hierdoor ontstonden er meer ruimtes in de achterhoede, waar de Woerdense aanval gretig gebruik van maakte. Alle drie de doelpunten volgden uit goed uitgespeelde aanvallen. Doelman Messemaker bleek op de pogingen van dichtbij kansloos. De uitslag had groter kunnen zijn, ware het niet dat de bezoekers in de laatste minuten een penalty hoog over het doel schoten.

Al met al kan FC Oegstgeest zeer tevreden terugkijken op het bekeravontuur. De ploeg van Heeringa heeft aangetoond een elftal te zijn waar rekening mee gehouden moet worden in de beker. Naast de reguliere competitie, zijn de Oegstgeesters ook nog in de running voor de Rabobank LAV Cup, waar men in de halve finale de zaterdagtak van Voorschoten’97 treft. De tweedeklasser is beslist gewaarschuwd na deze geweldige bekercampagne van FC Oegstgeest.

 

 

FC Oegstgeest – Sportlust’46 0-3 (0-0) 53. De Weerd 0-1, 79. Issarti 0-2, 90+1. Issarti 0-3. Scheidsrechter: Hilgersom Toeschouwers: 100

FC Oegstgeest: Messemaker, Polet (83. Franken), Lichtenbeld, Solleveld, Apcar, Nieuwenburg, Bakker, Den Hollander, Van Bommel (86. Van Vliet), Van Tulder (87. Doorduijn), Bormans.

Sportlust’46: Jaarsveld, Van Gulik, Molkenboer, Verhagen, Van der Weijden, Vlasman, Jansen, Heideman (46. Demeijer), Van der Plank (83. Van der Weijde), Issarti, De Weerd (83. Vrolijk).

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl