Districtsbeker- Geen enkele tegenstander lijkt blij te zijn bij een loting om FC Oegstgeest te treffen. De vierdeklasser maakte al eerder faam met opvallende prestaties in het bekertoernooi- in de vorige ronde werd bijvoorbeeld Berkel in het hemd achter gelaten- en afgelopen zaterdagmiddag was het weer raak. Neptunus/Schiebroek werd in Rotterdam met 0-2 te kijk gezet. Trainer Huig-Jan Heeringa: ,,En de zege was bepaald niet gestolen. Ik ben erg onder de indruk van mijn ploeg. We speelden toch tegen een kampioenskandidaat uit de tweede klasse, terwijl zij nagenoeg volledig aantraden.”

De trots van de aan het einde van dit seizoen naar Meerburg vertrekkende trainer was te begrijpen. FC Oegstgeest is kansloos voor de titel, omdat in 4A op Aarlanderveen geen maat staat. De nacompetitie bereiken moet echter haalbaar zijn voor de fusieclub. ,,Dat is een front waarop we uiteindelijk een prijs willen pakken. In de districtsbeker zijn we nu terecht gekomen bij de laatste zestien en wie weet kunnen we nog verder komen. En met de Rabobank LAV Cup hebben we een derde troef in handen. Daarin staat we in de kwartfinale tegenover Kagia. We gaan er alles aan doen om op al die fronten zo ver mogelijk te komen.”

Op bezoek bij de tweedeklasser kwam FC Oegstgeest sterk voor de dag. ,,In de vierde klasse krijgen we van de meeste tegenstanders weinig ruimte. Die spelen dan compact en dan is het soms heel lastig om je daar doorheen te voetballen. Neptunus wilde wel voetballen en daardoor kregen wij de kans om de ruimtes te benutten. In dit soort wedstrijden gedijen wij goed en dan blijkt ook dat we zomaar mee kunnen met een tweedeklasser. Eigenlijk waren we al met al de betere ploeg en de zege kwam ons dus toe. Onze situatie komt enigszins overeen met de situatie waarin PSV en Ajaz zitten. Die twee clubs wonnen vrijwel alles voor de winterstop, maar hebben het na de onderbreking een stuk lastiger gekregen. Ploegen stellen zich beter in om zich te wapenen tegen dit soort grote clubs. Natuurlijk spelen wij op een bescheiden niveau, maar je kunt weldegelijk parallellen trekken.”

FC Oegstgeest raakte een keer de paal en Bob den Hollander kreeg een fraaie kopkans. De bezoekers werden wel vaker gevaarlijk en de thuisploeg had optisch wel een overwicht, maar deed daar niet heel veel mee. Danny Wenink bleek goud waard voor de vierdeklasser. Hij strafte- overigens gekomen vanaf de bank voor de geblesseerd geraakte Abel Bormans- twee keer defensief geknoei af.

Heeringa tenslotte: ,,Er zitten nog een boel mooie clubs in. Het zou leuk zijn om nog een ronde verder te komen en dan bijvoorbeeld FC Rijnvogels te treffen. Zoals bekend heb ik daar een verleden. Het belangrijkste is echter dat we thuis spelen. Hoewel een terugreis na winst op een twee klssen hoger spelende club ook geen straf is.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Polet, Solleveld, Lichtenbeld, Apcar, Nieuwenburg, Van der Spek, Gianfiglio, Den Hollander, Bormans, Van Tulder.