donderdag, april 25, 2024
HomedistrictsbekerDistrictsbeker- FC Oegstgeest na strafschoppen uitgeschakeld door Rohda ’76

Districtsbeker- FC Oegstgeest na strafschoppen uitgeschakeld door Rohda ’76

-

Districtsbeker- Derdeklasser FC Oegstgeest is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de KNVB-districtsbeker te bereiken. In eigen huis werd tegen vierdeklasser Rohda’76 vlak voor tijd een voorsprong uit handen gegeven, waarna de bezoekers vanaf elf meter sterker bleken.

FC Oegstgeest kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Tim Noordhuis, maar de bezoekers wisten nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Lange tijd leek het doelpunt van Melvin van Gent in de tweede helft voldoende voor een plaats in de volgende ronde maar Rohda ’76 kwam vlak voor tijd via een penalty toch op gelijke hoogte, waarna de strafschoppenserie voor een beslissing zorgde.

FC Oegstgeest-trainer Nico van der Salm over de wedstrijd: ,,Jammer dat we de zege vlak voor tijd toch nog uit handen geven. We hadden het in de tweede helft moeten afmaken, maar door een ongelukkige handsbal krijgen ze een penalty en wordt het toch nog gelijk. Ik ben tevreden over ons spel in de eerste helft, de tweede helft was van onze kant een stuk minder’’, aldus Van der Salm.

Vorig seizoen wisten de Oegstgeestenaren nog de achtste finales van dit toernooi te bereiken, maar dit jaar dus een vroegtijdig einde van het bekeravontuur voor de Voscuyl-bewoners.

FC Oegstgeest – ROHDA ’76 2-2 (1-1)  Rohda ’76 w.n.s  4-3   Noordhuis 1-0, 1-1, Van Gent 2-1, 2-2.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Van der Kaay, Smallenbroek, Solleveld, Polet, Van Gent, Schaddé van Dooren, T. Lichtenbeld, Boerma, Noordhuis, Van Vliet, De Bruyn.