HomedistrictsbekerFC Rijnvogels verliest van ARC en grijpt naast deelname aan KNVB-beker

FC Rijnvogels verliest van ARC en grijpt naast deelname aan KNVB-beker

-

Districtsbeker- Hoofdklasser FC Rijnvogels verloor donderdagavond op eigen veld met 1-3 van eersteklasser ARC en liep zo plaatsing voor de halve finale mis van dit toernooi en daarmee een plekje in de grote KNVB-beker in het volgende seizoen. Het werd een allesbehalve saaie avond op de Kooltuin.

De bezoekers openden na een minuut de score via Neal Arnoldus. Luuk Samsom opende overtuigend op Lionel Frederik, die zijn tegenstander misselijk speelde. De eindpass werd keurig afgerond en zo werd doelman Arie van der Niet kansloos gelaten. Vijf minuten later vond Samsom Cas Knoester, maar de middenvelder kon de bal niet aannemen en zo oog in oog komen te staan met de Katwijkse doelman. Daarna kwam FC Rijnvogels energieker voor de dag en kreeg Jesse Driebergen de kans op de gelijkmaker. Zijn inzet verdween echter voor hem aan de verkeerde kant van de paal.

Het duel bleef levendig en het tempo kwam geenszins overeen met zomeravondvoetbal. Na ruim twintig minute ‘krulde’ Samsom net naast de kruising en aan de overkant haalde Romano van der Stoep uit, maar Vrouwe Fortuna was erbij om doelman Aäron bij te staan. Ook een tweede poging van nu Jaap van Duijn belandde op de Alphense lat.

Tien minuten voor de pauze trok Romano van der Stoep de score alsnog in balans met een fraaie volley. Kort voor de rust had de op ’10’ spelende speler nog een kans op de 2-1, maar nadat hij was weggezet door Van Duijn werd de bal over gewerkt. Al met al een eerste helft die meeslepend was en die absoluut nog geen zekerheid gaf over de afloop.

Kort na de pauze bracht Cas Knoester de formatie van Mark Evers opnieuw op voorsprong. Het voorwerk van Coen de Groot mocht er bij dit doelpunt zijn. Frederik knalde een paar minuten later net naast en zo toonde de eersteklasser aan er alles aan te doen om zich naar de halve finale te spelen. De Katwijkers probeerden in het verloop van de tweede helft van alles en kregen ook wel kansen, net als ruimschoots in de eerste helft, maar de bezoekers bleven eveneens gevaarlijk.

Jimmy Simons bracht twee aanvallende krachten om het tij te keren. Daar kwam bijna de 2-2 uit voort. Een schot van Van Duijn werd met moeite gekeerd door Balk en in de situatie daarna claimde de hoofdklasser een strafschop. Die kwam er niet en de gelijkmaker bleef vervolgens uit omdat de ingevallen Robbin van Dijk over de bal maaide na een voorzet vanaf de rechterflank. De Groot deed vervolgens wat FC Rijnvogels tweemaal eerder deed: de lat raken. En zo bleef het spannend bij dit midweekse duel die aardig wat volk op de been bracht.

In de extra tijd bracht de ingevallen Stefan den Horder op prachtige wijze de eindscore op het scorebord. Een ware kers op de taart van een enerverende voetbalavond. ARC zette zo een knappe prestatie neer en schaarde zich met drie hoofdklassers bij de laatste vier. De ploeg van Simons hoopt nu in de competitie nog een sterke eindsprint te hebben om wellicht nog aan een prijs toe te kunnen komen.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever, Van Heiningen, Wijmer, Ossevoort, Driebergen, Slegt, Hoogerwaard, Lauhouh, Van der Stoep, Van Duijn.

Basisopstelling ARC: Balk, Duisterhof, Prins, De Graaf, De Groot, Lamberts, Knoester, Arnoldus, Frederik, Borsboom, Samsom.