Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken  om zijn artikelen te plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de nieuwe rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij  Chris Olivier, de sympathieke mede-eigenaar van de Four IT Group.

Chris, voordat we het hebben over jullie bedrijf, kun je eerst wat vertellen over je eigen voetballoopbaan en wat je verdere betrokkenheid is bij het voetbal?

Chris:,, Ik ben opgegroeid in de Professorenwijk in Leiden en heb mijn hele jeugd bij VTL (de club ging later via VCL op in GHC, SN) gevoetbald. Ik ben daar op 6-jarige leeftijd, samen met mijn buurjongen en beste vriend Ed Neuteboom (later een meer dan verdienstelijk keeper bij Leidsche Boys, De Sleutels en GHC, SN), begonnen en heb daar een prachtige tijd gehad. Ik heb ook veel gezaalvoetbald en heb daarbij toen een ernstige knieblessure opgelopen. Na drie knieoperaties leek het de artsen een goed idee dat ik het voetbal zou laten voor wat het was en ben toen met pijn in mijn hart gestopt.”

Vervolgend: ,,Toen we later met ons gezin naar Leiderdorp verhuisden, en onze kinderen Tim, Sander en Stan bij RCL gingen voetballen, ben ik bij die club betrokken geraakt. Inmiddels spelen de jongens samen in RCL 3 en ben ik, samen met Claus Samson, trainer van dat team. Ik vind dat prachtig om te doen en kan enorm genieten van die jonge gasten. Four IT is inmiddels ook sponsor van RCL 3. Daarnaast hebben we als Four IT ook business seats bij Feyenoord. Tim en ik hebben recent de wedstrijd Young Boys – Feyenoord bezocht. Nee, de wedstrijd zelf was helaas geen succes, maar we hebben wel een paar mooie dagen in Zwitserland gehad.”

Op de foto: Tim (links) en Chris Olivier (rechts)

Chris, waarom zijn jullie met Four IT begonnen en wat doet  Four IT precies?

Chris: ,,Four IT bestaat nu bijna 5 jaar en daarvoor heb ik 26 jaar gewerkt bij een ICT-bedrijf. Ik heb daar de servicekant en commercie gedaan. Mijn werkgever zag een paar jaar geleden geen toekomst meer in de hardware en wilde daar op termijn mee stoppen. Mijn zoon Tim was in die tijd net klaar met zijn studie en kwam toen ook bij ons werken. Tim zag wel toekomst in de hardware en op een bepaald moment wilde Tim voor zichzelf beginnen. In februari 2015 is Tim gestart en dat liep al gelijk goed. Eind 2016 ben ik zelf het bedrijf ingestapt. De naam Four IT is trouwens een verwijzing naar de laatste vier letters van onze achternaam. Kortweg gezegd is Four IT een bedrijf dat andere bedrijven helpt om, tegen zo laag mogelijke kosten,  de IT-processen te optimaliseren. We leveren, installeren, beheren de hardware en zorgen voor cloudoplossingen, het totale pakket dus. Onze klanten zitten vooral bij de grotere MKB-bedrijven, maar we hebben ook KPN en Deloitte als klant.”

En verder: ,,Iedereen is trouwens van harte welkom bij ons, ook particulieren. We  verkopen bijvoorbeeld ook refurbished laptops aan scholen, die soms een beperkt budget hebben en daardoor meer goede waar voor hun geld kunnen krijgen. Ons motto is, om het maar even plat te zeggen,: ‘Als er shit is, dan moet je er ook voor de klant zijn’ en als je dat in de praktijk ook waarmaakt, wordt dat door de klant echt gewaardeerd. ‘Geen woorden, maar daden’, inderdaad. Four IT heeft inmiddels dezelfde kennis en status als de hele grote jongens in onze markt, we zijn nu ook gecertificeerd HPE Platinum Partner, maar daarnaast heeft Four IT ook de flexibiliteit die nodig is om op de specifieke wensen van de klant in te kunnen spelen. We zijn, ondanks onze snelle groei, voor onze klanten snel bereikbaar en dat willen we ook in de toekomst blijven. We zaten tot vorig jaar in een pand in Nieuwegein en zijn toen verhuisd naar Leiderdorp. Veel van onze medewerkers wonen in de Leidse regio en het bevalt ons hier prima.”

Inmiddels werken 17, vooral jonge, zeer kundige medewerkers bij Four IT”. (zie foto hieronder)

Chris, tot slot, waarom hebben jullie  besloten om LeidenAmateurVoetbal te steunen?

Chris: ,, Ik ken Hennie Kanbier al wat langer en toen de businessclub LAV werd opgericht stonden we daar gelijk positief tegenover. We zijn natuurlijk echte voetballiefhebbers en houden wel van dit soort initiatieven. Met RCL 3 stonden we een tijdje terug in jullie rubriek Ruhrgold team van de Week, daar hebben we een hoop leuke reacties op gehad’’, aldus Olivier tot besluit

Bezoekadres: Achthovenerweg 15D, Leiderdorp

Adres website: www.fourit.nl