Vanavond gaat de strijd om de Rabobank LAV Cup door. Dit met de laatste groepswedstrijd en twee ontmoetingen in de 1/8 finale. Om de laatste club aan te kunnen wijzen voor de zestien besten spelen Meerburg en de zondagtak van Voorschoten’97 nog tegen elkaar. In deze achterstallige wedstrijd heeft de vierdeklasser een overwinning nodig om door te gaan. Bij een gelijkspel of winst voor de ploeg van Huib van Oostrom Soede bekeren de groengelen door. De volgende opponent is al wel bekend. Of Meerburg of Voorschoten’97 speelt dan thuis tegen UVS.

In de 1/8 finale ofwel knock-out fase is Blauw Zwart gastheer van SJC O23. De Noordwijkers werden tweede in poule B achter FC Oegstgeest, terwijl de formatie uit Wassenaar door ging als ‘lucky loser. Blauw Zwart keek afgelopen zaterdag halverwege tegen een 0-2 achterstand aan tegen Zwammerdam, maar de mannen van Jos van der Helm herstelden zich uitstekend en wonnen uiteindelijk met 5-2.

Op sportpark Adegeest speelt de zaterdagtak van Voorschoten’97 tegen derdeklasser VVSB. Toevalligerwijs speelden deze ploegen ook in de poulefase tegen elkaar. De Noordwijkerhouters verloren nipt in dat duel. De winnaar van dit duel speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van Blauw Zwart en SJC O23. Morgen zal onze redactie de drie verslagen publiceren.