woensdag, april 24, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 9Rabobank LAV Cup: Blauw Zwart na rust langs Valken ’68

Rabobank LAV Cup: Blauw Zwart na rust langs Valken ’68

-

Rabobank LAV Cup (Poule I)- Op ‘t Duyfrak speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, Valken ’68 en Blauw Zwart tegen elkaar. De bezoekers wonnen op het Valkenburgse kunstgras, na een 0-0 ruststand, uiteindelijk met  0-2.

Valken ’68 was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist de kansen voor rust niet te benutten. Na de pauze kwamen de bezoekers beter voor de dag en kwamen via een doelpunt van Raymond Vosse aan de leiding. Niet veel later verdubbelde Bram Smit de voorsprong en zette de 0-2 eindstand op het scorebord.

Valken ’68-trainer Theo Scholte na afloop : ,,We speelden vanavond met een combinatie  van het eerste, tweede en JO-19. We speelden een prima eerste helft, maar vielen in de tweede helft wat terug. In de tweede helft krijgen we de doelpunten wat ongelukkig tegen. Ik ben vooral tevreden over de wijze waarop jongeren als Danny Guijt en Ilja de Vries zich hebben laten zien’’, aldus Scholte.

Blauw Zwart-trainer Jos van der Helm kon zich wel vinden in de analyse van zijn collega. Van der Helm: ,,In de eerste helft kwamen we goed weg, maar na rust pakten we het prima op. Het weer hielp vanavond niet erg mee, maar ik ben tevreden met de overwinning’’, aldus Van der Helm.

Door dit resultaat is Valken’68 uitgeschakeld voor de volgende ronde, de Wassenaarders zijn door de overwinning zo goed als zeker verzekerd van een plaats bij de laatste zestien.

Valken ’68 – Blauw Zwart 0-2 (0-0). Vosse 0-1, Smit 0-2.