De vier halve finalisten van deze editie van de Rabobank LAV Cup zijn bekend. Na Voorschoten’97 (za), FC Oegstgeest en UVS plaatste ook FC Boshuizen zich bij de laatste vier overgebleven ploegen. Op eigen veld werd Noordwijk 2 verslagen met 3-0 nadat het bij rust al 2-0 was. Het duel was het aankijken meer dan waard en bewees nog maar eens dat de (meeste) deelnemende ploegen er veel voor over hebben om ver te komen in dit toernooi.

De tweestrijd was nog maar net onderweg of het eerste doelpunt was geboren. Een vrije trap van Sohrab Safi kon niet ten volle worden gekeerd door Ruben de Miranda, waardoor het voor Gerson Pisas een koud kunstje was om de Leidse ploeg op voorsprong te zetten. Was dit tevens het startsein voor een ‘appeltje, eitje’ voor de eersteklasser? Het antwoord was ‘nee’. De reserves van de derde divisionist lieten zich niet van de wijs brengen door de vroege achterstand en zochten het doel van Jean Marc Antersijn.

Toch was de eerst volgende kans voor weer Pisas. De aanvaller ontdeed zich eenvoudig van Lars Duindam, maar schoof de bal naast in kansrijke positie. Beide ploegen hanteerden een hoog tempo zonder elkaar veel ruimte te gunnen. Het eerste serieuze wapenfeit van de ploeg van Patrick Scholte kwam op naam van Shavinio St. Jago. De buitenspeler kwam echter niet voorbij Antersijn.

Het voltallige FC Boshuizen, met ook routinier Jesper Neuteboom in de gelederen die dus geen vrijaf kreeg voor deze midweekse krachtmeting, moest toezien dat jongeling Sem van Oosten, een speler waar zeker muziek in zit, na een splijtende pass een vrije doortocht kreeg. Zijn inzet verdween niet ver boven de lat. Waar de gelijkmaker uitbleef, was het even later 2-0. Younesh Seghrouchni opende knap op Ismael Adsalmis en de buitenspeler speelde zich vrij en haalde uit. Wellicht werd het leder onderweg aangeraakt. Daardoor was De Miranda kansloos. Kort daarop schoof Safi de bal naast en kwam Noordwijk niet op grotere achterstand.

Zo was het nog een wedstrijd en moest de tweede helft de beslissing brengen welke ploeg hoop mocht blijven koesteren voor de eindstrijd. Noordwijk had de 2-1 kunnen maken, maar Huig van Duijn kopte naast. St. Jago had wat gevaarlijke voorzetten in huis, maar de kustbewoners miste net iets teveel effectiviteit om het FC Boshuizen nog lastiger te maken. De eindpass was te regelmatig onzuiver, hoewel dat bij de thuisploeg ook nog wel eens voor kwam.

Dat nam niet weg dat ook de tweede helft bleef boeien, maar de spanning viel wel weg twintig minuten voor tijd. Dit keer had Adsalmis een ‘krul’ in huis die de Noordwijkse doelman te machtig was. Even later had hij een kwartet aan doelpunten op het scorebord kunnen zetten, maar nu stond de paal succes in de weg. Een dergelijke afstraffing zou ook niet verdiend zijn geweest, want Noordwijk werd allerminst van het veld geblazen. Een eretreffer kwam er niet via Axel Wendt en Van Oosten, maar de nummer 3 uit de Hoofdklasse, met nog kansen op de titel, kon alsnog met opgeheven hoofd het veld verlaten. Scholte en zijn manschappen hadden er een echte wedstrijd van gemaakt en het was geen schande om geklopt te worden door een sterk spelend FC Boshuizen.

Scholte: ,,Het is jammer dat we al vroeg op achterstand kwamen. We hebben bij vlagen zeker niet slecht gespeeld, maar in de eindfase brachten we niet genoeg. Dat is wat teleurstellend, maar reëel gezien hebben we verloren van een prima tegenstander met veel snelheid en vaardigheid. Dit was een leerzame pot. En dat kan ik doortrekken naar het hele toernooi. Ik stop na dit seizoen als trainer, maar zal de club zeker adviseren volgend seizoen weer deel te nemen.”

In tegenstelling tot vorig seizoen dit keer geen tweede elftal in de finale (vorig seizoen speelde Ter Leede 2 samen met UVS en RCL om de hoofdprijs, HK). Zeker is wel dat er een Leidse ploeg op 15 juni in de finale zal staan. FC Boshuizen en UVS gaan uitmaken wie van de twee dat zal zijn. Een datum voor dit Leidse onderonsje volgt spoedig. De andere finalist komt voort uit de botsing tussen Voorschoten’97 (za) en FC Oegstgeest (30 april).

Basisopstelling FC Boshuizen: Antersijn, Zenzen, Neuteboom, Owel, Winkelman, Seghrouchni, Van Gils, Safi, Adsalmis, Pisas, Sinteur.

Basisopstelling Noordwijk 2: De Miranda, Van Rijn, Michel, Duindam, Binnendijk, Wendt, Felter, Wasser, Van Oosten, Van Duijn, St. Jago.