donderdag, april 25, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 9Rabobank LAV Cup: FC Rijnvogels (2/O23) beleeft makkelijk avondje tegen Voorschoten’97 (zondag)

Rabobank LAV Cup: FC Rijnvogels (2/O23) beleeft makkelijk avondje tegen Voorschoten’97 (zondag)

-

Rabobank LAV Cup-,,Eigenlijk was het vanavond heel simpel: FC Rijnvogels was een maatje te groot voor ons.” Aan het woord trainer Huib van Oostrom Soede, trainer van Voorschoten’97 (zondag). ,,Hun handelingssnelheid is groter, ze waren beter in de passing en in het positiespel. In de eerste helft speelden we ook nog eens te slap. Dan roep je het onheil over je af. In de tweede helft beten we wat meer van ons af. Ik heb dan ook best wel aardige dingen gezien van ons. Maar, en dat moet je zeker niet vergeten, we speelden dan ook wel met een héél jong elftal. Knapen van net zeventien of achttien uit de A1 of A2 moesten het opnemen tegen toch wel gelouterde spelers die heel wat meer trainen dan wij. Met die 5-0 ben ik niet ontevreden, we hielden de schade beperkt.”

Die tevredenheid was bij zijn collega Arie van Dijk aanzienlijk minder: ,,Met 5-0 doen we onszelf te kort, we hadden misschien wel in de dubbele cijfers kunnen en moeten komen. Onze keeper heeft geloof ik twee ballen gehad.” Anders dan Van Oostrom Soede hoefde Van Dijk geen beroep te doen op andere elftallen, maar kon hij juist putten uit een heel brede selectie: ,,Vandaag kon ik een aantal jongens opstellen die zaterdag niet speelden. Omdat wij met zo’n grote groep zijn, kan ik door rouleren. Dinsdag spelen we weer een wedstrijd en dan kunnen spelers aan de bak die er juist vandaag naast vielen. Dat systeem zorgde er wel voor dat vandaag een aantal spelers op voor hen vreemde posities stonden; op een gegeven moment liepen er geloof ik zeven of acht in principe aanvallers in het veld. Dat vraagt natuurlijk aanpassingen. Misschien dat het scoren zo minder verliep dan ik gedacht had. Te vaak was de eindpass niet goed of werden er verkeerde keuze gemaakt. Maar ach, die jongens hebben weer (een stuk van)  een wedstrijd in de benen. Dat is voor hen leuker dan gewoon trainen.”

Voor FC Rijnvogels scoorden: De Jong (2x), Van Duijn, Haak en Kaboni.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read