Rabobank LAV Cup, poule B-Geen spektakel in de Kikkerpolder, maar een nuttige oefenwedstrijd voor zowel Lugdunum als RCL. Beide ploegen hadden het vizier staan op de start van de tweede seizoenshelft zaterdag. Voor RCL stond er niets op het spel; de winnaar van vorig jaar was al uitgeschakeld. Lugdunum kon zich bij winst plaatsen voor de volgende ronde. Dat dit bij de mannen van Escudero wel degelijk een rol speelde bleek uit de ten toon gespreide vreugde toen Cem Isitir vlak voor tijd de gelijkmaker scoorde. Een tweede goal had nog meer juichwerk kunnen opleveren..

Faizel Soekhai miste deze avond belangrijke spelers en zal dat ook de rest van het seizoen moeten doen. ,,De wedstrijd was hartstikke welkom. Leroy Westrienen, Michael Schouten, Andrew Bontje, Ali Barokzay missen we. We moeten de gaten opvullen en zo’n pot als vandaag geeft me die gelegenheid. Lugdunum is dan een fijne, frisse ploeg om tegen te spelen. We gingen allebei voor een zege. Zeker in de tweede helft hadden we de beste kansen, goed, we rammen ze er niet in, maar dat vond ik vandaag van minder belang. Met het oog op de wedstrijd zaterdag tegen koploper Voorschoten’97 hebben we nuttige zaken gedaan. Natuurlijk zullen we tactisch dan wel anders spelen.”

Collega Roberto Escudero: ,,Het was niet spectaculair, maar ik was wel tevreden. Ik vond ons gelijkwaardig aan een club die een klasse hoger speelt. Dat zie je wel vaker in deze bekerstrijd. Ook ik mis natuurlijk belangrijke spelers. Mensen als Tim de Cler en Martijn van Leeuwen zijn verschrikkelijk belangrijk voor dit jonge team, maar zijn voorlopig nog uit de roulatie. Ook Jochie Sebrechts kan een belangrijke rol gaan spelen. Hij is nog niet op zijn oude niveau, maar hij kan het verschil maken. Dat zag je vandaag ook terug. En wat de rest van het seizoen betreft: ik heb gezegd dat we het beter moeten doen dan in de eerste helft. We staan nu derde, dus reken maar uit. Ik hoop wel dat iedereen snel weer terugkomt, met schorsingen en blessures zitten we soms wel krap, maar we gaan er alles aan doen.”

In deze poule komen enkel FC Rijnvogels 2 en RCL nog tegen elkaar uit. Voor de stand is dat overigens niet meer van belang. Maar het nut van zo’n oefenpot blijft wel staan.

Luguunum-RCL 1-1 (0-0). 60. Libbinga 0-1, 82. Cem Isitir 1-1.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Bezzai, Faroudi Blazquez, Boukhidous, Thong, Cem Isitir, Amgad, Latifi, Ozan Isitir, Demirbas, Sebrechts.

Basisopstelling RCL: De Lange, Van Gent, Wijnalda, Elkerbout, Slottje, Glasbeek, Overduin, De Kroon, Kroneman, Van Bemmel, Vijlbrief.