Vanavond worden er weer vier wedstrijden gespeeld, verdeeld over vier poules. Het kan niet anders of er vallen weer beslissingen zodat we geleidelijk aan weten welke clubs er bij de laatste zestien uitkomen. In twee poules zijn alle wedstrijden overigens al gespeeld.

In poule A vindt het voorlaatste duel plaats. Sporting Leiden (zo) is gastheer van TAVV. Ofwel een derdeklasser tegen een tweedeklasser. Voor beide teams is het vooral een oefenduel in aanloop naar de herstart en niet zo zeer voor plaatsing. De Ter Aarders zijn al uitgeschakeld en Sporting kan enkel nog via een monsterscore door naar de knock-out fase. De Leidse ploeg staat vierde in de poule met drie punten uit drie duels. TAVV is nog puntloos.

In poule B opent Lugdunum de deur voor RCL. De Leiderdorpers wonnen vorig seizoen dit toernooi, maar zijn nu na twee ontmoetingen al uitgeschakeld. Derhalve zou het de tweedeklasser sieren om weer wat kleur op de wangen te krijgen in dit toernooi. Voor de kikkers staat er meer op het spel. Een overwinning staat namelijk gelijk aan plaatsing voor de volgende ronde. Bij winst wordt SJC namelijk gepasseerd, de huidige nummer twee in deze poule. Wint de ploeg van Roberto Escudero niet dan plaatst dus SJC zich op zeker. FC Oegstgeest is al lang en breed verzekerd van de volgende ronde.

In poule E spelen twee derdeklassers tegen elkaar. Kagia speelt namelijk thuis tegen Zwammerdam. Deze twee ploegen kennen elkaar van eerdere competities. Zoals bekend spelen de Lisserbroekers nu in West I en ‘Damme’ in West 2. Kagia plaatste zich al, maar de groenwitten hebben nog een kans om mee te gaan. Wanneer Kagia wint is dat laatste niet het geval. Wanneer het gelijk wordt dan lijkt Zwammerdam door te gaan als ‘beste nummer drie’. Worden de oranjehemden verrast dan plaatst Zwammerdam zich op zeker. In dat laatste geval gaan de eerste drie uit deze poule door op basis van punten en doelsaldo. FC Lisse wordt dan namelijk ‘beste nummer drie’.

In poule G kan het nog spannend worden. Dit is de enige poule van vier clubs. Het rekenwerk is hier simpel. Wanneer Stompwijk’92 niet wint gaan FC Boshuizen en Valken’68 op zeker door, hoewel die ploegen nog tegen elkaar moeten uitkomen. Komt de zege wel uit bij de formatie van Erik van Manen dan volgt de uitkomst van deze poule pas in het slotduel tussen de Leidse ploeg en de Valkenburgers. ARC was al eerder uitgeschakeld.

Alle thuis spelende clubs gaven eerder aan dat de aftrap plaats zal vinden om 20 uur. Neem gerust een kijkje bij een van de vier wedstrijden. Vanavond laat worden de uitslagen en standen gepubliceerd. Morgen volgen de verslagen van deze ongetwijfeld boeiende duels.