Rabobank LAV Cup- In Noordwijk stonden twee voormalige poulewinnaars tegenover elkaar: de reserves van Noordwijk en Ter Leede maakten er een vermakelijke pot voetbal van met fraaie goals. De thuisclub trok met 4-3 aan het langste eind en speelt in de kwartfinale tegen FC Boshuizen. De Sassenheimers bereikten vorig seizoen nog de finale van dit toernooi.

Het was zeker al niet onaardig wat de beide clubs lieten zien in de eerste helft. Noordwijk nam de vlottere combinaties voor zijn rekening en had al vroeg de mogelijkheid om de score open te breken.  Joeri Stavleu en Rais Roshanali maakten echter geen gebruik van de kansen. Dat deed Martijn Le Congé wel toen hij zijn schoen tegen de bal zette na een afgeslagen aanval. Nadat Ter Leede de bal via de doelman tegen de lat had geschoten scoorde vlak voor rust de in de Leidse regio bekende Jim van der Krogt uit een vrije trap. Met de 1-1 ruststand had Noordwijk zichzelf wat tekort gedaan.

Het tempo werd in de tweede helft danig opgeschroefd en bood door de offensieve speelwijze van de clubs ook veel meer spektakel. Vooral de ingevallen, kwikzilverachtige Shavinio Sint-Jago deed het hart van de liefhebber sneller kloppen. Technisch bijna volmaakt en beschikkend over snelheid en een fijne voorzet gaf hij een extra dimensie aan het spel van Noordwijk. De doelpunten volgden elkaar snel op en bij het laatste fluitsignaal kon vriend en vijand het erover eens zijn dat de 4-3 winst voor Noordwijk terecht was.

Van der Krogt: ,,Voor de neutrale kijker was het een leuke pot. Met name in de tweede helft ontstonden er ruimtes en Noordwijk heeft het beter uitgespeeld denk ik. Wij wilden vroeg druk zetten, maar dat kwam niet helemaal uit de verf. Er was wel wat gezeur van beide kanten tegen de scheidsrechter, maar daar moet je niet te zwaar aan tillen, het is tenslotte cupvoetbal. Mooi van Leidenamateurvoetbal dat ze dit toernooi opzetten. We liggen er dan wel uit, maar de deelname was gewoon leuk. Zaterdag spelen we trouwens voor de competitie weer tegen Noordwijk, dus hebben we gelijk kans op revanche.”

Ook Noordwijk speler Huig van Duijn keek tevreden terug: ,,Twee keer gescoord en dat was alweer een tijdje terug. Lekker hoor voetballen op de dinsdagavond. Hier train je toch voor? Ter Leede heeft een goed elftal en wil ook vooruit spelen. Verdedigend liet wij wat steekjes vallen en daar zullen we aan moeten werken. Heerlijk om zo’n jongen als Sint-Jago in je team te hebben. Je kunt de bal vaak in de diepte aan hem kwijt. FC Boshuizen wordt onze volgende tegenstander. Dat wordt ook een pittige klus, al ken ik ze verder niet. Laten we zaterdag eerst maar tegen Ter Leede nogmaals zien dat we de betere ploeg zijn.”

Noordwijk-Ter Leede 4-3 (1-1). 20. Le Congé 1-0, 43. Van der Krogt 1-1, 49. Van Duijn 2-1, 54. Van den Berg 2-2, 59. Le Congé 3-2, 72. Van Duijn 4-2, 74. Limon 4-3.

Basisopstelling Noordwijk: Miranda, Hogenhuis, Van der Niet, Wendt, Hopstaken, Roshanali, Le Congé, Dobbe, Felter, Stavleu, Van Duijn.

Basisopstelling Ter Leede: Van der Does, Schut, Kraaijvanger, Kroon, Hoyer, Loeliger, Van der Krogt, Dam, Tavilla, Limon, Van den Berg.