Rabobank LAV Cup, poule A- Het Leidse onderonsje tussen Roodenburg en Lugdunum, lang geleden een wedstrijd waar geheel Leiden naar uitkeek, is een prooi geworden voor de groenwitten (1-2). Door dit resultaat is Roodenburg in elk geval uitgeschakeld.

,,In de eerste helft was Lugdunum de bovenliggende partij en was mijn ploeg een beetje te timide en liepen we teveel naar achteren. Hun voorsprong was dan ook verdiend te noemen. Na de pauze speelden we met meer lef, scoorden we tegen en kregen ook wat kansjes op de gelijkmaker. Het was een nuttig potje, ik denk voor beide ploegen”, aldus Nouri Essaoui.

Zijn collega Roberto Escudero: ,,Ik heb leuke dingen gezien in een sportieve wedstrijd. Koos de Haas scoorde twee keer en daarmee zaten we halverwege al goed, maar de aansluitingstreffer bracht de spanning wat terug. Ik vind dat Roodenburg goed mee heeft gevoetbald.”

De treffer voor de ploeg uit Leiden-Noord kwam op naam van Youssef Bardaa. Lugdunum heeft nu zes punten uit twee wedstrijden en komt nog uit tegen Football Factory. Roodenburg bleef op nul punten staan.