Rabobank LAV Cup, poule A- Lugdunum versloeg in een mistige Kikkerpolder Warmunda met 3-0. Halverwege was het al 2-0 voor de derdeklasser. Beide teams staan nu op drie punten, waarbij de vierdeklasser al twee duels speelde.

Bij Lugdunum nam Henk de Cler de honneurs waar. ,,Aanvankelijk hadden we het moeilijk, maar geleidelijk aan trokken we deze pot naar ons toe. Ik kijk op zo’n avond vooral naar de winstpunten. De nul tegen, kansen gecreëerd en zonder al teveel moeite gewonnen. Het was gelukkig beter dan afgelopen zaterdag tegen Oudewater. Ik geloof namelijk niet dat ik Lugdunum ooit zo slecht heb zien spelen. Dus dan is dit een welkome opsteker en moeten we er zaterdag weer staan om ons te revancheren van de laatste weken waarin het niet liep.”

Collega Remco Breuer was niet ontevreden over zijn ploeg. ,,Het begin was wat chaotisch voor ons in verband met keepersproblemen. Lugdunum speelde makkelijker, zeker in de eerste helft. De 1-0 kwam voort uit een strafschop, waarvan ik vond dat er geen overtreding aan vooraf ging. De 2-0 was een misverstand bij ons achterin. De 3-0 was een frommelgoal. Ik heb een team gezien dat er energie in wilde steken en bij vlagen konden we aardig mee en kregen we ook wel kansen. Enkel waren we niet daadkrachtig genoeg, maar ik zie telkens weer vooruitgang bij Warmunda.”

De Leidse doelpunten kwamen op naam van Soufiane Boukhidous, Mike Aalders en Ali Elbaroudi. Op 19 november staan Warmunda-Football Factory en Roodenburg-Lugdunum gepland. Dan wordt meer duidelijk over de afloop in deze poule.