woensdag, april 24, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 1Rabobank LAV Cup (Poule A): Warmunda op schot tegen Roodenburg

Rabobank LAV Cup (Poule A): Warmunda op schot tegen Roodenburg

-

Op sportpark Overbos troffen dinsdagavond de ploegen van Warmunda en Roodenburg, in het kader van de Rabobank LAV Cup, elkaar. De thuisploeg nam na rust ruim afstand van de Leidenaren en won met 6-1.

Op het gladde natuurgras kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong door een doelpunt van Abdessalam Bouchlaf, maar daarna dicteerde Warmunda de wedstrijd. Via twee doelpunten van de sterk spelende Rick van der Boon kwam Warmunda nog voor rust op voorsprong, na de pauze bepaalden Brian van Noort, Van der Boon en Kevin van Bentem (2x) de eindstand op 6-1.

Warmunda-trainer Barry van Rijn na afloop: ,,We speelden een goede wedstrijd. Daarnaast is het lekker dat we 6 keer hebben weten te scoren. We hebben voor het eerste elftal een selectie met 18 spelers, waardoor vanavond ook de jongens in actie konden komen die afgelopen weekend niet gespeeld hebben. Voor ons was het in ieder geval een goede generale voor de thuiswedstrijd tegen Koudekerk van komende zaterdag’’, aldus Van Rijn.

Roodenburg-trainer Nouri Essaoui over de wedstrijd: ,,Warmunda profiteerde optimaal van wat misverstandjes in onze verdediging. De uitslag vind ik wel wat geflatteerd, maar goed, Warmunda heeft het goed gedaan en volkomen verdiend gewonnen’’, aldus de Leidenaar.

Voor beide teams was dit hun eerste poulewedstrijd, de twee andere clubs in deze poule (Lugdunum en Football Factory) zijn nog niet in actie gekomen.

Warmunda – Roodenburg 6-1 (2-1). Bouchlaf 0-1, Van der Boon 1-1, Van der Boon 2-1, B. van Noort 3-1, Van der Boon 4-1, Van Bentem  5-1, Van Bentem 6-1.