zondag, mei 26, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup, poule B- Ruime zege Voorschoten'97 op ARC O23

Rabobank LAV Cup, poule B- Ruime zege Voorschoten’97 op ARC O23

-

Rabobank LAV Cup, poule B-,,Anders dan de uitslag misschien doet vermoeden was het absoluut geen walk-over”, zegt Voorschoten’97 trainer Theo Ducaneaux na afloop van de wedstrijd. ,,De eerste twintig minuten was ARC O23 sterker. Geweldige kansen kregen ze niet, maar wij waren de mindere ploeg. Toen maakten we vanuit het niets de 1-0 en direct daarop de 2-0. Vanaf dat moment heersten wij.”

Zijn collega van ARC Johan Boer is het daar wel mee eens en heeft een verklaring:  ,,Inderdaad stond het bij ons goed en Voorschoten moest het antwoord schuldig blijven. Na die onverwachte 2-0 achterstand brak er iets bij ons. Ik had een wel heel jeugdig team bij me en dan zie je dat bij hen ontbreekt aan mentale weerbaarheid. Dat geeft op zich niet, dit is onderdeel van een leerproces waar ze later bij het ‘grote mannen voetbal’ alleen maar profijt van kunnen hebben.”

Ook Ducaneaux had jongeren ingepast. ,,Ik had er twee A-junioren bij lopen en twee eerstejaars senioren. Aan het eind van de wedstrijd stonden er nog maar twee basisspelers in, de rest was jeugd. Wat mij onnoemelijk veel plezier deed: er stonden toen jongens in het veld die ik hier bij de D-tjes nog als jeugdtrainer heb begeleid en heb zien groeien in al die jaren. Het team bij het laatste fluitsignaal bestond vrijwel alleen uit Voorschotenaren. Heerlijk om te zien.”

Hoewel Boer niet met een ontevreden gevoel naar huis ging realiseerde hij zich wel dat hij had had moeten roeien met de voorhanden zijnde riemen: ,,We zijn dan wel ARC onder de 23, maar ik kon niet beschikken over de grootste talenten. Jongens die vast in de basis van het eerste spelen of daar dicht tegenaan zitten bleven thuis. Dat snap ik ook wel, maar daardoor kregen we het extra moeilijk. Uiteindelijk moesten we het qua kracht en ervaring afleggen. Het is zoals het is. Volgende keer beter.”

Voorschoten’97-ARC O23 5-0 (2-0). Maatoug 1-0, Rekveld 2-0, Iliopoulos 3-0, Maatoug 4-0, Beyersbergen 5-0.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read