Rabobank LAV Cup, poule D- Na de gespeelde wedstrijd tussen Kagia en ASC (0-0) is er nog steeds geen ploeg in deze poule die zeker is van de volgende ronde. Enkel VVSB (za) is al uitgeschakeld, maar voor het overige is er pas zekerheid na het duel tussen Kagia en Ter Leede 2. Deze ontmoeting wordt op 18 januari gespeeld. De Sassenheimers zijn in elk geval door bij een zege of gelijkspel (op basis van het doelsaldo in dat geval). Kagia is enkel zeker van plaatsing bij winst. Een en ander heeft ook nog met de eindstand in andere poules te maken waarin ook nog wedstrijden open staan.

Aan de Kikkerbeetstraat was het een soort van ‘puppybal’. Beide trainers hadden besloten om jonge talenten aan het grote werk te laten snuffelen, dit onder leiding van meer geroutineerde spelers. Zo kwamen bij Kagia Benno Trompert, Gijs de Graaf, Kevin Wols, Sean van der Lans en Jelle Modderman binnen de lijnen. Ook was Kevin Robelus, een tijdje terug vaste basisspeler bij de oranjehemden, van stal gehaald.

Bij de formatie van Mo Bougrine was er plaats voor onder meer Olaf Sybesma, Sterre Kramers en Jort van der Poel. ASC moet komende zondag overigens nog in competitieverband uitkomen. Dit voor de tweede helft van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Wilhelmus. Voor de ploeg uit Oegstgeest kon dit duel zo nog worden aangegrepen om het ritme vast te houden.

Op de inzet over en weer en de arbeidsethos had het nog alleszins redelijk opgekomen publiek geen klagen. Er werd noeste arbeid geleverd en alle spelers hadden de beste bedoelingen, ook ondanks de onophoudelijke (lichte) regenval.

Groots werd de wedstrijd allerminst en de kansen waren eenvoudig bij te houden. Kagia kreeg twee grote kansen om te scoren. Na een overtreding op Joey Beelen van Dylan Bakker mocht Glenn Lobbezoo terecht aanleggen vanaf de stip, maar doelman Joost van Aggelen keerde de inzet van de verdediger met de toch zo goede trap die hij in huis heeft. Niet ver voor tijd snelde Thomas van Schie er vandoor, maar eenmaal voor de sluitpost kreeg de aanvaller het niet voor elkaar de 1-0 op het scorebord te zetten. In de extra tijd kwam Ali Barokzay bij toeval nog in de buurt van de 0-1, maar Robelus was op tijd terug om voor het verlaten doel redding te brengen. Kagia deelde wel de meeste speldenprikken uit, maar de verdediging van ASC gaf al met al weinig krimp.

Er kwam dus geen winnaar in de tweestrijd tussen de tweedeklassers en zo blijft het nog even afwachten welke ploeg (en) we gaan terugzien bij de laatste zestien.