HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4Rabobank LAV Cup, poule D: Ter Leede 2 en ASC in evenwicht

Rabobank LAV Cup, poule D: Ter Leede 2 en ASC in evenwicht

-

Op sportpark Roodemolen speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, de reserves van Ter Leede en ASC tegen elkaar. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Na een 1-1 ruststand eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (3-3).

De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Ilker Casar speelde zich met een individuele actie vrij en bleef koelbloedig voor het Sassenheimse doel (0-1). Niet veel later scoorde Jim Gillissen de fraaie gelijkmaker en bracht hiermee ook de ruststand op het scorebord. Na rust bracht Ben van Aken de gastheren op voorsprong (2-1), maar zorgde Ralph van Zandwijk voor een hernieuwde balans. Diezelfde van Zandwijk leek met een doelpunt voor de winst voor zijn ploeg te zorgen, maar Joël van der Graaf besliste anders (3-3).

ASC-trainer Mo Bougrine was vooral blij dat zijn ploeg eindelijk weer 90 minuten in actie kon komen. Na de afgelaste wedstrijd tegen Foreholte werd afgelopen zondag het treffen tegen Wilhelmus vanwege een blessure van de leidsman in de rust gestaakt, waardoor voor zijn ploeg  de wedstrijd tegen Ter Leede 2  vooral goed  was om weer wat wedstrijdritme te krijgen. Ter Leede 2 -trainer Pascal Verschoor, in het verleden jarenlang werkzaam bij  opponent ASC, over de wedstijd: ,,We hebben vanavond voldoende kansen gehad om deze partij te winnen, maar we missen dan nog de ervaring en finesse om deze wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Onze tegengoals kwamen wat gemakkelijk tot stand, daar moeten we onze lering uit trekken’’, aldus Verschoor.

Door dit resultaat heeft Ter Leede nu vier punten na twee gespeelde wedstrijden, voor ASC was het de eerste poulewedstrijd en staat dus op 1 punt.

Ter Leede 2 – ASC 3-3 (1-1). Casar, 0-1, Gillissen 1-1, Van Aken 2-1, Van Zandwijk 2-2, Van Zandwijk 2-3, Van der Graaf 3-3.