Op Sportpark de Roodemolen speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, de reserves van Ter Leede en VVSB (za) hun eerste poulewedstrijd. De Sassenheimers waren, na een 1-0 ruststand, de bovenliggende partij en zegevierden uiteindelijk met 3-0.

In een leuke, open wedstrijd kwam de thuisploeg voor de pauze aan de leiding, middels een doeltreffende kopbal van Dirk Hoekstra. Michel Zwiers verdubbelde na rust met een afstandsschot de voorsprong, waarna Joey van de Berg de eindstand op 3-0 bepaalde.

VVSB-trainer Rob Jonkman keek, ondanks de nederlaag, met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Jonkman:,, Ter Leede heeft een leuke ploeg en het eerste uur waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Op het eind was het duidelijk dat Ter Leede wat eerder met de voorbereiding is begonnen dan wij en kregen we het wat lastiger. Al met al een zinvolle wedstrijd, omdat ik vanavond ook wat andere spelers aan het werk heb kunnen zien’’, aldus Jonkman.

Ook Ter Leede-trainer Pascal Verschoor, dit seizoen overgekomen van ondertussen zaterdag vierdeklasser MMO, was content met de wedstrijd. Verschoor:,, Buiten het feit dat deze wedstrijd ook een onderdeel is van onze voorbereiding, konden enkele spelers van Ter Leede 1, terugkomend van blessures, vanavond ook wat speelminuten maken. Ja, tot nu toe bevalt het mij hier goed. Ik heb een prima tijd gehad in Hoogmade, maar je merkt aan alles dat Ter Leede op een wat hoger niveau acteert. Als reserveteam is het vooral van belang dat spelers zich ontwikkelen. Er zijn dit seizoen enkele talentvolle jongeren vanuit de eigen jeugd overgekomen, zij moeten komend seizoen in het tweede verder rijpen. Het streven van de club is dat deze spelers, op termijn, potentiële basisspelers voor het eerste team gaan worden. Ik heb in ieder geval een talentvolle spelersgroep tot mijn beschikking en verwacht dat we met deze selectie in onze competitie met de bovenste ploegen mee moeten kunnen”, besluit Verschoor.

 

Ter Leede 2 – VVSB (zat) 3-0 (1-0)

20. Hoekstra 1-0, 72. Zwiers 2-0, 86. Van den Berg 3-0