Rabobank LAV Cup, poule D- De eerste wedstrijd in 2019 van dit toernooi is een prooi geworden voor de zondagtak van Voorschoten’97. Competitiegenoot SJZ werd met 6-1 eenvoudig aan de kant gezet. De ploeg van Huib van Oostrom Soede is nog volop in de race voor de eerste twee plaatsen, die recht geven op de volgende ronde. SJZ bleef laatste in deze poule.

Na de feestdagen is het altijd weer de vraag hoe de ploegen uit de winterstop komen. Hierop gaf Voorschoten’97 snel een antwoord. Terwijl Ludo Pistorius zijn manschappen even voor de wedstrijd aan gaf vooral het eerste kwartier goed door te komen, leek die boodschap al snel niet aangekomen te zijn. Niels van den Berg zette zijn ploeg binnen drie minuten al op voorsprong.

SJZ kwam daarna wel in de wedstrijd en had even zo vaak balbezit als de thuisploeg, maar de geel-groenen kwamen vooral in de frontlinie tot veel meer daadkracht. Zo profiteerde de gretig spelende Van den Berg optimaal van een slippertje achterin bij de ploeg uit Zoeterwoude en Mike Nikic zette zijn ploeg nog voordat er een half uur op de klok stond op 3-0 met een fraaie afronding, dit na voorbereidend werk van Bryan Hilders. De ruststand werd bepaald door de maker van de 1-0 en 2-0. Hier stond enkel enig gevaar tegenover van Enso Apfel en Mark Griffioen.

Na de rust lieten de ploegen bij vlagen andermaal leuk voetbal zien, maar alle spanning was uiteraard wel uit de tweestrijd. Zeker nadat Wout Witsmeer de score verder deed oplopen na een vlot lopende aanval. Ricardo Rietkerken trof de lat nog namens SJZ, maar aan de andere kant schoot Roy Elligens snoeihard op de paal. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door Mark Jan Vermeeren namens de bezoekers en Timo van Aken, met alweer een aangename treffer, voor de gastheren. Verder was het prettig om te zien dat diverse youngsters over en weer lieten zien mee te kunnen met de hoofdmacht.

Van Oostrom Soede was door de bank genomen tevreden met de verrichtingen van zijn ploeg. In deze vorm lijkt het een zekerheidje dat V’97 straks mee gaat in de promotiepoule in competitieverband.

Of SJZ zover komt is de vraag, want elke steek die valt kan vanaf nu al bepalend zijn. Uitzichtloos is de situatie echter zeker nog niet. Bij deze forse nederlaag kon Pistorius zich verschuilen achter het gegeven dat vaste waarden als Guus van der Hoeven, Stefan Sleijser, Daan Hoogbruin, Daniel Coret, Mitchell Hensing, Dave Plooij, Guus de Goede, Danny Pieterse en Corne Berg vanwege uiteenlopende redenen ontbraken.

,,Dat is teveel tegen een fris spelend Voorschoten’97. Maar ook uit een wedstrijd als deze kan je weer dingen meenemen en dat zullen we nodig hebben om nog te klimmen op de ranglijst.”

Van Oostrom Soede: ,,Het scheelt zeker dat hun centrale hart niet beschikbaar was. Dat neemt niet weg dat de gasten het weekendje Groningen goed hebben verteerd. Er zit muziek in de groep, maar dat heb ik eerder al geuit.”

Selectie Voorschoten’97: Van der Mijn, Van de Born, Van Veen, Hilders, Adiaanse, Elligens, Witsmeer, Nikic, G.Mulder, Van den Berg, Sarmastzada, Van Aken, T.Mulder, Aschmann, Vlak.

Selectie SJZ: Van Nierop, Hulsbos, Grossat, Versteegen, Holt, Apfel, Griffioen, Vermeeren, Wansink, Van der Helm, R.Rietkerken, Kook, Van Hoorn, D.Rietkerken, Van Klink.