Rabobank LAV Cup, poule E- DoCoS heeft zich gisteravond geplaatst voor de knock-out fase. Stadgenoot LSVV’70 werd met 2-0 verslagen waardoor de eerste plaats in de poule verzekerd is. De treffers kwamen op naam van Sandjai Gajadien en Roy Elkerbout.

Woordvoerder Freek Jansen namens de vierdeklasser: ,,Een erg leuk potje, zeker voor ons. Omdat het lang 1-0 bleef, was een stuntje niet uitgesloten. We waren in de slotfase druk op zoek naar de gelijkmaker, maar de tweede goal van DoCoS viel vlak voor tijd. Ik vond dit eerlijk gezegd een leukere wedstrijd dan de competitiewedstrijden tot nu toe. Wij konden ons optrekken aan een betere tegenstander en dat hebben we goed gedaan. Zeker omdat de broers Waasdorp er niet bij konden zijn. Joppe Gloerich moest daardoor gaan keepen. Het leuke is dat hij handschoenen heeft moeten lenen van de reservedoelman van DoCoS. Een vriendelijk gebaar. Gloerich hield zijn doel tot even voor rust schoon. Het is voor ons nu zaak om ook in de competitie te gaan draaien. Daarin hebben we al onnodige punten laten liggen. Uit de komende drie duels moeten negen punten kunnen worden opgehaald zodat we aansluiten. Een positie bij de eerste drie moet haalbaar zijn, zo lijkt mij.”

Dennis Olman was te spreken over de eerste helft, maar beduidend minder over de tweede rondgang. ,,We hebben zat kansen gecreëerd in beide helften, maar we kwamen met moeite tot scoren. In de eerste helft zag ik ook verzorgd voetbal, maar na de rust was het heel slecht van onze kant. Ik had toen al gewisseld en zou hebben verwacht dat andere jongens hun kansen willen grijpen. We zitten tenslotte ook met een boel blessures. Helaas miste ik de gretigheid. LSVV’70 kon het in de eerste helft nog belopen, maar daarna werd het voor hen lastiger om compact te spelen. Wanneer je dan echter zo rommelt met de eindpass en dergelijke dan kan ik niet zeggen dat ik daar tevreden over ben. Maar goed, ik begrijp dat we door zijn en er komen in dat opzicht dus nieuwe kansen.”