Rabobank LAV Cup, poule F- Als voetballiefhebber is het ook niet erg om bij een graad of drie op een tribune te zitten op een dinsdagavond. Als een wedstrijd boeiend is, maakt dat geheel en al niets uit. De zaterdagtak van Alphense Boys en de reserves van Noordwijk maakten er een boeiende wedstrijd van die uiteindelijk beslist werd in het voordeel van de ploeg van Koen van der Vlugt (2-5). Door dit resultaat schaarden de withemden zich bij de laatste zestien, terwijl de formatie van John Cuvelier het toernooi eervol moet verlaten. Van Nispen (za) had zich in deze poule al eerder geplaatst.

De start van de gasten was beduidend beter. Noordwijk 2 toonde zich gretig en hongerig en de vierdeklasser was niet meteen wakker. Dat resulteerde al vroeg in de tweestrijd in de 0-1. Een vrije trap van Jelle van der Niet werd doorgekopt door Fanny Waandels en vervolgens was het een koud kunstje voor Joeri Stavleu om de voorsprong te bewerkstelligen. De bezoekers bleven in het eerste deel van de wedstrijd beter en Brandon Tichem was pas de eerste na ruim twintig minuten die enig gevaar kon stichten voor de Boys. Toch werd het even later 0-2 tot ongenoegen van Cuvelier. ,,We gaven de doelpunten te makkelijk weg.” Dit keer kwam de assist op naam van Mike van der Gun en knikte Waandels de tweede treffer binnen.

Geleidelijk aan kwam er meer agressie, in de goede zin des woords, in het spel van Alphense Boys en dat leverde een grote kans op voor Moustapha Yachou. De aansluitingstreffer bleef echter uit en zo konden Van der Vlugt en de zijnen met een gerust hart richting de kleedkamer voor de pauze.

Na de rust liep de score snel verder op. Eerst zorgde Jelle Kooij ervoor dat Stavleu op keurige wijze zijn tweede kon maken, maar niet veel later scoorde de thuisploeg tegen. Ook de treffer van Donovan Oliveira, die hij geheel op eigen conto kon plaatsen, mocht er zijn. Vervolgens kon de wedstrijd weer spannend worden, maar Yachou verzuimde een strafschop te verzilveren. Doelman Willem Beuk stond zijn succes in de weg. Aan de overkant werd vervolgens weer wel gescoord, Van der Niet vond Max van Duijn, en daarmee leek het duel beslist.

Alphense Boys gaf echter niet op en kreeg diverse kansen op een rij om weer wat terug te doen. Verder dan een doelpunt van Yachou, op aangeven van Tychem, kwam de subtopper uit de vierde klasse B evenwel niet. In de slotminuut bepaalde Boyd van Oosterom de eindstand op 2-5.

Al met al een open en sportieve pot met twee ploegen die de aanval zochten. Alphense Boys begon eigenlijk te laat aan de wedstrijd en daar profiteerde Noordwijk 2 uitstekend van. In elk geval toonde de ploeg van Cuvelier voor de derde keer aan dat het een aanwinst was voor het toernooi. Van Noordwijk wisten we dat al langer. Zij zullen op 7 februari te horen krijgen wie de volgende opponent wordt in de knock-out fase.

Van der Vlugt: ,,We speelden lekker aanvallend en zij ook. Dan krijg je dus een leuk potje. Ik heb het naar mijn zin gehad. Dit is oprecht een leuk en nuttig toernooi voor ons.”

Basisopstelling Alphense Boys: Furtak, Wijsman, S.Roosberg, Luydens, R.Roosberg, Kooistra, Tichem, Oliveira, Fennich, Yachou, Cekic.

Basisopstelling Noordwijk 2: De Miranda, Oversloot, Van der Niet, Van der Neut, Stephan, Dobbe, Van Duijn, Plezier, Stavleu, Waandels, Van der Gun.