zaterdag, april 20, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6Rabobank LAV Cup, poule F: Sem van Oosten leidt Noordwijk O23 ruim...

Rabobank LAV Cup, poule F: Sem van Oosten leidt Noordwijk O23 ruim voorbij FC Lisse 2

-

Rabobank LAV Cup (Poule F)- Op Sportpark Ter Specke speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, de reserves van FC Lisse en Noordwijk O23 tegen elkaar. De Noordwijkers wonnen, na een 0-4  ruststand, in een leuke, open wedstrijd uiteindelijk met 0-5.

De bezoekers kwamen al vlot op voorsprong, nadat de pas 18-jarige Sem van Oosten een combinatie met Axel Wendt doeltreffend afrondde (0-1). Diezelfde Van Oosten verdubbelde (uit een penalty) na een kwartier spelen de voorsprong en hij zorgde ook (na een fraaie pass van Martijn Le Congé) na ruim 20 minuten spelen voor de 0-3. Na deze loepzuivere hattrick tilde Julian Dobbe, nu op aangeven van Van Oosten, nog voor rust de stand naar 0-4. Na de pauze bepaalde Axel Wendt de eindstand op 0-5.

Noordwijk-trainer Koen van der Vlugt, vorig seizoen overgekomen van Ter Leede, na afloop: ,,Ons begin was natuurlijk super. Na ruim twintig minuten staan we met 0-3 voor en is de wedstrijd wel zo’n beetje gespeeld. Uiteindelijk wordt het 0-5, wat ik eerlijk gezegd wel een wat geflatteerde uitslag vind. FC Lisse heeft een leuk, jong team, die we over een paar weken ook in de competitie treffen. Dat we vandaag ruim winnen, wil beslist niet zeggen dat het over een paar weken een makkie voor ons wordt. Ik ben wel blij met de overwinning, de eerste poulewedstrijd verloren we in blessuretijd van Van Nispen, dat was zuur. We willen echt verder komen, om in het vervolg van dit toernooi nog een aantal leuke tegenstanders te treffen’’, aldus de jonge trainer.

FC Lisse-trainer Richard van Heulen over de wedstrijd: ,,We werden in de eerste 20 minuten overrompeld door Noordwijk. Zij speelden in die fase goed, maar ik baal er wel een beetje van dat wij onze afspraken niet zijn nagekomen. In de 2e helft hebben we ons redelijk hersteld en was er een meer evenwichtiger wedstrijdbeeld. Over twee weken spelen we voor de competitie tegen Noordwijk 2. Ik neem aan dat een groot deel van de spelers die nu in actie zijn geweest, dan ook weer mee zullen doen. Al met al voor ons een leerzame wedstrijd, de jongens weten nu waar ze dan alert op moeten zijn’’, aldus Van Heulen tot besluit. Door dit resultaat is FC Lisse uitgeschakeld en mogen de Noordwijkers, bij winst tegen Alphense Boys (za), nog hopen op een vervolg in het toernooi.

FC Lisse 2 – Noordwijk O 23 0-5 (0-4) 5. 0-1  Van Oosten , 15. 0-2 Van Oosten , 23. 0-3 Van Oosten, 33. Dobbe 0-4, 62. Wendt 0-5.