Rabobank LAV Cup, poule F: Op Sportpark De Bijlen speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, Alphense Boys(za), dit seizoen voor het eerst deelnemer aan de Cup, en FC Lisse 2 tegen elkaar. De thuisploeg won, na een 4-0 ruststand, in een leuke wedstrijd met 6-2.

De Alphenaren kwamen na een kwartiertje spelen op voorsprong door een doelpunt van Brandon Tichem, vorig seizoen nog spelend voor derdedivisionist Westlandia, waarna Stojan Cekic de voorsprong verdubbelde. Opnieuw Tichem en Sahr Kabuta bepaalden de ruststand op 4-0. Na rust deed FC Lisse 2, dat uitkwam met diverse talenten uit de JO-19, via Jasper Koot en Micha Schoone wat terug en scoorden Kabuta en Marwan Fennich nog voor de gastheren (6-2).

Alphense Boys (za), dit seizoen uitkomend in 4B, is de competitie begonnen met tien punten uit vier wedstrijden.  Alphense Boys-trainer John Cuvelier over de competitiestart en doelstellingen voor zijn team dit seizoen:,, Vorig seizoen speelden we in 4A, deze competitie was sterker dan de afdeling waar we nu in spelen. Ik denk dat SCH ’44, vorig seizoen nog uitkomend in de tweede klasse zondag, Zwammerdam, Zevenhoven en wij gaan strijden om het kampioenschap. Onze selectie is kwantitatief en kwalitatief beter dan vorig jaar, we moeten dit seizoen hoe dan ook promoveren. Met zo’n goed elftal wil ik niet nog een jaar in de 4e klasse spelen. We hebben nu al wedstrijden met 10-0 en 8-1 gewonnen, het gevaar is dat we het dan te makkelijk op gaan nemen. Ook in deze klasse kunnen we niet met 80% inzet onze wedstrijdjes winnen. Tegen Kamerik kwamen we daardoor niet verder dan een gelijkspel. Ik ben wel blij dat het al zo vroeg in het seizoen is gebeurd, het was voor ons een goede wake up call. Onze ambities worden ook intern door de club ondersteund.We krijgen alle faciliteiten die zondag 1 ook heeft, dat is hier allemaal prima geregeld.”

Vervolgend : ,,Omdat we in de competitie niet altijd voldoende weerstand krijgen, zijn de wedstrijden voor de Rabobank LAV Cup voor ons mooie uitdagingen. We willen daarom ook beslist verder komen in dit toernooi. We moeten in onze poule nog tegen Van Nispen(za) en Noordwijk 2, dat zijn sterke tegenstanders waartegen we vol aan de bak moeten’’, aldus Cuvelier tot besluit.

FC Lisse is ondertussen al uitgespeeld. De drie groepswedstrijden gingen verloren en qua resultaten kwamen de geelblauwen dus minder sterk uit de verf dan vorig seizoen. Wel hulde aan de club voor het keurig en tijdig plannen van de wedstrijden.

Alphense Boys (za) – FC Lisse 2 6-2 (4-0). Tichem 1-0, Cekic 2-0, Kabuta 3-0, Tichem 4-0, Koot 4-1, Kabuta 5-1, Schoone 5-2, Fennich 6-2.