HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6Rabobank LAV Cup, poule F: Van Nispen pakt tweede zege

Rabobank LAV Cup, poule F: Van Nispen pakt tweede zege

-

Rabobank LAV Cup, poule F- Van Nispen heeft in een vroeg stadium al de tweede wedstrijd achter de rug in de groepsfase. En dat ook nog eens uitermate succesvol. Nadat de reserves van FC Lisse eerder deze week werden verslagen, was het nu de beurt aan Noordwijk 2 om het onderspit te delven (1-2). Door dit resultaat plaatsten de Zilkers zich nu al voor de volgende ronde. De nieuwkomer in het toernooi kan zich dus nu al volledig storten op het aanstaande districtsbekertoernooi en de competitie.

Aan de Duinwetering werd zaterdagmorgen al om even na 10.30 afgetrapt. Op dat moment was het al knap warm en er werd vooraf en in de rust fors gesproeid om het veld rollend te houden. De eerste helft was weinig verheffend en de 0-0 tussenstand was niet meer dan logisch. De thuisploeg was wel wat meer voor het doel van Sven van Hensbergen te vinden, maar de doelman kreeg al met al weinig te doen.

In de tweede helft werd het levendiger, waarbij het venijn in de staart zat. Halverwege de eerste helft werd het 0-1 nadat doelman Joe van der Sar, inderdaad de zoon van, de bal niet had kunnen klemmen. Sven de Ridder, ex-Noordwijk zoals zoveel spelers van Van Nispen, profiteerde van het slippertje. Vlak voor tijd kreeg Noordwijk een strafschop na een vermeende duwfout. Joeri Stavleu leek vanaf de stip de eindstand te bepalen, maar een minuut later had Jordy Manuputty met een inzet dat het midden hield van een stift en een lob nog een huzarenstukje in huis. Het leverde dus de tweede overwinning op van de tweedeklasser.