Rabobank LAV Cup (Poule F)- Op Sportpark Wassenaar in De Zilk speelden woensdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, Van Nispen (za) en Alphense Boys(za) tegen elkaar. Na een 0-2 ruststand eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (2-2). Door dit resultaat verzekerden de Zilkers zich officieel als tweede club van een plaats in de volgende ronde.

De  bezoekers kwamen na een kwartiertje spelen op voorsprong door een doelpunt van Sahr Kabuta (0-1). Brandon Tichem kreeg hierna de kans  om vanaf  elfmeter zijn ploeg naar de 0-2 te schieten, maar Van Nispen-doelman Tom van Maris stopte zijn inzet. Tichem revancheerde zich vlak voor rust door alsnog de voorsprong te verdubbelen (0-2). In de tweede helft werden de gastheren sterker en de 1-2 (van Tim Koning) liet niet lang op zich wachten. Na een overtreding op Jeffrey Koemans mocht ook Van Nispen een strafschop nemen. Sven de Ridder tekende vanaf de stip koeltjes voor de gelijkmaker en tevens de eindstand (2-2). Door dit gelijkspel zijn de Zilkers geplaatst voor de volgende ronde, hetzij als poulewinnaar, dan wel als een beste nr. 2. Ook de Alphenaren maken nog volop kans op een plaats bij de laatste zestien, daarvoor is in laatste poulewedstrijd wel winst tegen Noordwijk 2 benodigd.

Alphense Boys-trainer John Cuvelier na afloop: ,,Het is jammer dat we de voorsprong uit handen geven, maar eerlijk gezegd is een gelijkspel wel terecht. We willen graag verder in dit toernooi en gaan er ook alles aan doen om van Noordwijk 2 te winnen’’.

Vaste Van Nispen-keeper Sven van Hensbergen bleef tegen Alphense Boys met een lichte blessure langs de kant, maar de doelwachter was tevreden over het bereiken van de tweede ronde. Van Hensbergen:,, We doen dit seizoen voor het eerst  mee met de Rabobank LAV Cup en het bevalt  goed. We hebben leuke wedstrijdjes tegen Noordwijk 2, waar een hoop oude bekenden van ons spelen, en FC Lisse 2 achter de rug en ook vanavond tegen Alphense Boys was het een prima pot.  Alphense Boys heeft, zeker voor een vierdeklasser, een  goed voetballende ploeg en we waren vanavond erg aan elkaar gewaagd’’, aldus de keeper tot besluit.

Van Nispen (za) – Alphense Boys (za) 2-2 (0-2). Kabuta 0-1, Tichem 0-2, Koning 1-2, De Ridder 2-2.