HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Rabobank LAV Cup, poule G: Sporting Leiden (za) verslaat Stompwijk’92

Rabobank LAV Cup, poule G: Sporting Leiden (za) verslaat Stompwijk’92

-

Rabobank LAV Cup, poule G– Het was voor de Leidenaren de eerste wedstrijd, de gastheer kwam al eerder tegen UVS in actie en verloor deze wedstrijd met 2-4. Op deze koude voetbalavond, althans voor degenen langs de lijn want om te sporten was het echt heerlijk, troffen twee derdeklassers elkaar waarbij in competitieverband de één het net heel makkelijk weet te vinden en de ander juist moeite heeft met scoren. De Stompwijkers moesten de punten opnieuw aan een Leidse ploeg laten, zelfs de uitslag was hetzelfde als de eerder gespeelde wedstrijd.

De equipe van Cees van Tongeren begon sterk aan de wedstrijd en stond na een klein kwartier spelen al met 0-2 voor. Regisseur Adil Harfaoui zette met één van zijn steekballen doelpuntenmachine Sipan Khalid alleen voor de keeper en het was voor hem een koud kunstje om af te ronden. Een paar minuten later was de doelpuntenmaker de aangever en hoefde Aymen Mizab alleen maar tegen de bal aan te lopen. Het ‘uitvak’ hief massaal het “tien, tien, tien” aan, maar hierna liep het allemaal wat stroever en beet de thuisploeg ook wat meer van zich af.

Dit resulteerde halverwege de eerste helft zelfs in de aansluitingstreffer, na een voorzet van Nick Ammerlaan bracht Lars Roeling de marge weer op één. De bezoekers claimden in de eerste helft nog een strafschop, maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd de bal net buiten de zestien neergelegd maar deze inzet trof geen doel en zo kon de warme chocolademelk worden opgezocht met een minimaal verschil.

Tot een kwartier voor tijd gebeurde er niet heel veel meer. Stompwijk’92 had zijn zaakjes wat beter op orde want iedere diepe bal op Khalid was in de eerste helft gevaarlijk maar in de tweede helft kwam of deze bal niet aan of de thuisploeg stond wat beter. In het laatste kwartier liepen de bezoekers toch nog uit tot 1-4 en dat had vooral te maken met het inbrengen van Elroy Lammers. Een goede combinatie tussen Harfaoui en Lammers bracht Ronald Mink alleen voor de keeper en zo was het verschil weer twee. Vlak daarna volgde wederom een steekbal van Harfaoui op Yannick van der Meel en hij schoot beheerst de 1-4 op het scorebord. Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Ammerlaan. Met veel gevoel krulde hij de bal in de kruising en zorgde zo voor de 2-4 eindstand.

,,Over het algemeen ben ik tevreden en heb bij vlagen een zeer goed Sporting Leiden gezien met veel beweging en positiewisselingen. Door te weinig geduld leden we soms onnodig balverlies, maar al met al een prima avond waarbij er een aantal spelers ook weer wat minuten heeft kunnen maken”, aldus winnende coach Van Tongeren.

Spelers Stompwijk’92 : Lambregts, Van Marwijk, Zabala, Sweere, Van Leeuwen, Kemna, Roeling, Ammerlaan, Van den Bosch, Van de Arend, Doelman, Luiten, De Haan, Van Veen.

Spelers Sporting Leiden : Oudenaarden, Te Hennepe, Van Egmond, Fokkema, Van Ooijen, Van der Meel, Harfaoui, Mink, Mizab, Middelkoop, Khalid, Van der Meulen, Devilee, Lammers, Aulic.