Rabobank LAV Cup, poule G- De eerste wedstrijd in deze poule is een prooi geworden voor UVS. Derdeklasser Stompwijk’92 werd met 2-4 verslagen door drie doelpunten van Daan van der Zwaan en een treffer van Thom de Vries. Voor de ploeg van Patrick Kamperveen scoorden Maurice Luchtigheid (1-1) en Dennis van der Linden (2-3).

Kamperveen: ,,Na dertig tellen stond het al 0-1 en in de openingsfase hadden we het heel zwaar. Na tien minuten was de bleuheid er bij ons af en vanaf dat moment hebben we goed tegenstand geboden. Door meer druk te zetten, moest UVS vol aan de bak en dat vind ik onze verdienste. Bij 1-2 en 2-3 kregen we kansen op de gelijkmaker dus dat zegt wel wat. Ik heb diverse niet vaste krachten de kans gegeven en ik ben vol lof over hen. Ik heb vanavond gezien dat er een brede groep staat en dat is voor mij echt genieten geblazen.”

Patrick van Dullemen beleefde de avond niet overeenkomstig. ,,Alweer heb ik mijn ploeg legio kansen zien missen. Na de 1-1 kreeg de Stompwijkse burger weer moed en dat mag gewoon niet. Doordat we geen afstand namen, bleven zij erin geloven en dat maakte dat we alsnog veel extra meters moesten maken. Dan doe je het dus niet goed. Ik speelde ook volgens een ander systeem, dat is het nuttige van dit soort wedstrijden, en dat is niet goed ingevuld. Dat geeft mij als trainer de kans om dat aan te kaarten zodat we er lering uit trekken. Ik dacht dat we verder waren, maar dat is dus niet het geval. Het mag duidelijk zijn dat we het zaterdag bij Wateringse Veld beter zullen moeten doen.”