HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Rabobank LAV Cup, poule G: UVS na rust langs Jong Quick Boys

Rabobank LAV Cup, poule G: UVS na rust langs Jong Quick Boys

-

Op sportpark Nieuw Zuid speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, Quick Boys O21 en UVS tegen elkaar. Na een gelijk opgaande eerste helft liepen de Leidenaren na de onderbreking weg van de jonge Katwijkers en wonnen met 0-3.

De thuisploeg, een combinatieteam van jongeren uit O19 en het 2e en 3e elftal, gaf in de eerste helft met fris spel goed partij aan de bezoekers, maar moest in de tweede helft toch capituleren voor de ervaren tweedeklasser. Enrico Geus opende de score voor de blauw-witten, waarna Bart van der Weijden de voorsprong verdubbelde. Sven Verlaan bepaalde met een mooie kopbal de eindstand op 0-3.

Quick Boys-trainer Laurens Mouter was ondanks de nederlaag content met de prestatie van zijn jonge ploeg. Mouter:,, In de eerste helft deden we goed mee maar na rust speelde UVS in een hoger tempo en heeft terecht gewonnen. Voor onze jongens was dit in ieder geval een goede ervaring. We spelen in de poule nog tegen Sporting Leiden (za) en Stompwijk ’92, dat zijn voor ons ook mooie potjes’’, aldus Mouter.

Ook UVS-trainer Patrick van Dullemen was na afloop tevreden: ,, Leuk voor Enrico (Geus, SN) dat hij zijn goaltje meepikt. Die jongen wil heel graag en gaat ook in de competitie echt nog wel zijn doelpunten voor ons maken. Daarnaast heb ik wat jongens op andere posities kunnen uitproberen. Jammer dat William van Vliet geblesseerd uitviel, maar al met al heb ik vanavond genoeg positieve dingen gezien’’, besluit de Haagse oefenmeester.

Voor Quick Boys O21 was het treffen tegen UVS de eerste poulewedstrijd, de Leidenaren hebben twee wedstrijden gewonnen en staan op zes punten.

Quick Boys O21 – UVS 0-3 (0-0). Geus 0-1, Van der Weijden 0-2, S. Verlaan 0-3.