Rabobank LAV Cup, poule H- RCL is na gisteravond klaar met de groepsfase, maar tevens met het toernooi. De Leiderdorpse tweedeklasser kwam niet voorbij aan Rijnsburgse Boys Onder 21 (2-2). Daardoor staan de roodwitten wel eerste in de poule en een tweede plaats is nog mogelijk, maar de cijfers zijn niet voldoende om zich dan te scharen bij de zeven beste nummers twee. Voor de ‘uien’ was de tweestrijd een prima graadmeter en de thuisploeg werd uiteindelijk niet onder de voet gelopen zoals eerder tegen FC Boshuizen, dat wel weer ruim verloor van RCL enkele weken terug.

Ondanks de gure omstandigheden, er stond een stevige wind en af en toe viel er een buitje, maakten de ploegen er een aardig potje van. Beide teams creëerden genoeg kansen om te scoren. Voor de gastheren werden Mark Mieras en Bas van Egmond gevaarlijk en speelde Younes Oulhou de bal een keer te ver voor zich uit waardoor het niet tot een grote kans kwam. Aan de overzijde kreeg vooral Thom Wijnalda de gelegenheid om een treffer op zijn naam te krijgen, maar de spits was minder scherp dan onlangs tegen FC Boshuizen en in competitieverband. Toch werd er niet met een brilstand aan de thee begonnen. Na een overtreding van Glenn Sloos op Mieras mocht Van Egmond aanleggen vanaf de stip en de doelman moest capituleren.

RCL was de bovenliggende partij in de tweede helft. Al snel kon de gelijkmaker worden genoteerd. Stijn Rietbroek prikte raak in de bovenhoek. Nauwelijks een halve minuut later kreeg Wijnalda een grote kans op de 1-2, maar Borg Bleichrodt hoefde nog niet te passen. Rond het uur spelen was dat wel het geval. Defensief geklungel werd door Rietbroek afgestraft waarna Wijnalda nu wel kon binnen werken. RCL, met na de pauze jongelingen Quinlan Poulina, Benjamin de Groot en Jarne Kanbier aan boord, leek door te drukken en het duel te kunnen beslissen. De jongelingen uit Rijnsburg bleven echter ook gaan voor een positief resultaat en dat leverde halverwege de tweede helft de gelijkmaker op van Gert Ravensbergen die als rechtsback diverse keren opdook als rechtsbuiten.

In de laatste tien minuten regende het kansen, vooral voor de ploeg van Faizel Soekhai, maar de equipe van Resham Sardar hield stand. Zijn ploeg dient nog een wedstrijd te spelen en voor een van de winnaars van het toernooi, ruim twee jaar terug, zit het toernooi er verrassend genoeg al op.

Basisopstelling Rijnsburgse Boys: Bleichrodt, Ravensbergen, Hogewoning, Van Leeuwen, Van Duijn, Nomen, Oulhou, Loos, Mieras, Van Egmond, Daramy.

Basisopstelling RCL: Sloos, De Kroon, Kroneman, Verdel, Tromp, Van Bemmel, Chaigneau, Overduin, Rietbroek, Wijnalda, Weenink.