HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 8Rabobank LAV Cup (Poule H): FC Boshuizen na rust langs dapper Rijnsburgse...

Rabobank LAV Cup (Poule H): FC Boshuizen na rust langs dapper Rijnsburgse Boys O21

-

Rabobank LAV Cup (Poule H)- Op Sportpark  Middelmors speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, de teams van Rijnsburgse Boys O21 en FC Boshuizen tegen elkaar. Na een gelijk opgaande eerste helft namen de Leidenaren na rust afstand van de jonge Rijnsburgers en wonnen uiteindelijk met 1-4. Het was voor beide teams de eerste poulewedstrijd van het toernooi.

De thuisploeg startte goed tegen de eersteklasser en kwam na een kwartier spelen verrassend op voorsprong. Bas van Delft stond na een mooie voorzet vanaf de flanken op de juiste plek en kopte de 1-0 binnen. De Rijnsburgers, met de jonge Chiel van den Hoek in een hoofdrol, lieten  zelfs een goede kans op de 2-0 liggen en zagen niet veel later de Leidenaren via een goal van Rahim Abdul op gelijke hoogte komen (1-1). Vlak voor rust zorgde Mike Bekooij voor de 1-2. In de tweede helft liepen de Leidenaren weg van de zich dapper verwerende Rijnsburgers en via goals van Mo Zenzen en Tommy Sinteur eindigde de wedstrijd in 1-4.

Rijnsburgse Boys-trainer Resham Sardar was na afloop zeer te spreken over het spel van zijn jonge ploeg. Sardar: ,,We hadden vooraf afgesproken om compact te gaan staan en niet volop druk te zetten en dat pakte met name in het eerste half uur goed uit. We maken een goede goal en hadden in die fase zelfs kans op meer. In de tweede helft komen we dan conditioneel en fysiek wat te kort en krijgen we nog wat doelpuntjes tegen. FC Boshuizen heeft een prima voetballende ploeg en ben tevreden over wat wij vandaag daartegenover hebben kunnen zetten’’, aldus de oefenmeester.

Rijnsburgse Boys  O 21– FC Boshuizen 1-4 (1-2). Van Delft 1-0, Abdul 1-1, Bekooij 1-2, Zenzen 1-3, Sinteur 1-4.