HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 8Rabobank LAV Cup, poule H: Jong Katwijk voorbij aan RCL

Rabobank LAV Cup, poule H: Jong Katwijk voorbij aan RCL

-

Rabobank LAV Cup- De eerste wedstrijd in poule H heeft een zege opgeleverd voor Jong Katwijk op RCL. In Leiderdorp werd het na een ruststand van 0-3 uiteindelijk 1-3. Voor de pauze waren de gasten heer en meester, maar na de doelwisseling had de gastheer de zaakjes veel meer op orde.

Reinaldo Nagtegeller, assistent-trainer van Faizel Soekhai, zat op de bank bij de Racing Club. ,,Ik heb in de eerste helft heel goed voetbal gezien van Katwijk. Ze speelden prima positiespel en er zat heel veel beweging in. We hadden daar geen antwoord op. Wel gaven we de doelpunten te makkelijk weg, maar een grotere score op dat moment zat er ook in. Na de pauze kwamen we veel beter uit de kleedkamer en konden we de ruimtes beter benutten. Nu kregen wij meer kansen en na de 1-3 had het ook nog spannend kunnen worden. Al met al wel een nuttige avond en we gaan met vertrouwen op naar UVS komende zaterdag. Van dit Katwijk verliezen is geen schande. Zij speelden in de eerste helft echt op het niveau van een hoofdklasser.”

Collega Coen Stuurman zag eveneens een wedstrijd met twee gezichten. ,, We speelden inderdaad heel behoorlijk in de eerste helft, maar vergaten enkel meer afstand te nemen. Het veldoverwicht was groot. Na de rust zat RCL er veel meer bovenop en wij kwamen simpelweg beroerd uit de kleedkamer. Ik zal niet zeggen dat we in de problemen kwamen, maar het was zeker een wereld van verschil. We speelden met een mix van jongens uit het tweede en wat spelers die tegen 1 aanzitten of terug zijn gekomen van blessures. De voorbereiding van de groep was niet goed te noemen, maar geleidelijk aan zijn er stappen gemaakt. Wat ik in de eerste helft zag, stemde mij tevreden.”

Voor de bezoekers scoorde Jordy Hilterman en was Jan_Willem Tesselaar tweemaal succesvol. Mickey Tromp scoorde op fraaie wijze de 1-3, maar verder kwamen de roodwitten niet.