Rabobank LAV Cup, poule H- Wie de eerste dertig minuten zag van het treffen tussen RCL en FC Boshuizen had niet kunnen voorzien dat er uiteindelijk een uitslag van 7-1 zou uitrollen. Zij hadden echter gerekend buiten spits Thom Wijnalda. De spits van de Leiderdorpers scoorde vijfmaal (!) waardoor zijn ploeg kansrijk bleef voor het bereiken van de volgende ronde.

Op dezelfde avond speelde de hoofdmacht van de Leidse eersteklasser voor de districtsbeker tegen Verburch. Er was voor gekozen om de twee teams niet te mengen en zo kwam Romano Seedorf op met het tweede elftal. Ook zeker geen koekenbakkers gezien de koppositie die het elftal inneemt in de eerste klasse A. Dat was ook terug te zien op het veld. De blauwgelen speelden gedreven en het was de bedoeling om hoog drukken te zetten. RCL had wel meer balbezit, maar had het lastig met het tijdig storen en kon maar geen gaatjes vinden in de Leidse defensie.

Remy Libbenga, vorig seizoen nog speler in de Bloemerd, kreeg zelfs de eerste kans maar de aanvaller stuitte op de van een slepende blessure teruggekeerde doelman Andrew Bontje. Pas na dertig minuten kon RCL zich serieus voorin melden, maar het was wel meteen raak. Wijnalda vond Stijn Rietbroek voor de 1-0. Zeven minuten later was het evenwel alweer gelijk. Na een vlotte aanval werkte Jason Doesburg gedecideerd de 1-1 binnen. Lang kon de ploeg van Seedorf hier niet van geneten, want op slag van rust werkte Wijnalda zijn eerste doelpunt binnen.

In de eerste helft was er sprake geweest van gelijkwaardig, maar dat beeld veranderde compleet na de pauze. Shivan Chaigneau stond aan de basis van de 3-1 van Wijnalda en daarna was het kranige verzet gebroken bij de bezoekers. Via Wijnalda (assist Rietbroek), een fraaie vrije trap van Nick van Bemmel en nog eens tweemaal Wijnalda (op aangeven van respectievelijk Chaigneau en Van Bemmel) werd FC Boshuizen uiteindelijk onder de voet gelopen. RCL tankte zo vertrouwen voor het treffen met DoCoS zaterdag. De Leidenaren kunnen zich zondag revancheren tegen de reserves van Stompwijk’92.

Beide ploegen staan nu op drie punten uit twee wedstrijden en moeten met Katwijk en Rijnsburgse Boys gaan uitmaken welke twee ploegen door gaan naar de volgende ronde.

Basisopstelling RCL: Bontje, De Kroon, Devilee, Glasbeek, Tromp, Verdel, Chaigneau, Overduin, Rietbroek, Wijnalda, Weenink.

Basisopstelling FC Boshuizen: Versteegen, A.Hamdi, Schmidt, Heigen, Romano, Acimovic, Melo Concalves, I. Hamdi, Dasburg, Libbenga, Koeiman.