HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 9Rabobank LAV Cup, poule I: Vogels in slotminuut langs Valken'68

Rabobank LAV Cup, poule I: Vogels in slotminuut langs Valken’68

-

Op De Kooltuin speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, FC Rijnvogels O23 en Valken ’68 hun eerste poulewedstrijd. De thuisploeg won, door een late penalty, met 2-1.

De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op voorsprong (doelpunt Mo Gassama). Valken ’68 leek kort daarna op gelijke hoogte te komen, maar een inzet van Marc Langeveld (op aangeven van Chris Guijt) trof de paal. Diezelfde Langeveld was een kwartier voor rust wel succesvol, nadat hij uit een vrije trap doel trof (1-1). In de tweede helft kregen de bezoekers kansen op een zege, maar het was de thuisploeg die in de laatste minuut aan het langste eind trok. Na een lichte overtreding van Chris de Lange in het zestienmetergebied mocht Kevin de Jong vanaf elf meter aanleggen en hij faalde niet (2-1).

Valken ’68-trainer Theo Scholte na afloop : ,,We speelden vanavond met een combinatie  van het eerste, tweede en JO-19. De jongeren waren in het begin nog wat onwennig, maar kwamen daarna goed in de wedstrijd. Met name keeper Danny Guijt en Hessel de Vries hebben het prima gedaan. Mooi om te zien dat ervaren jongens als Marc Langeveld, Chris de Lange en Sammy Zandbergen de jonkies op sleeptouw nemen. Jammer dat we deze pot verliezen, dat was beslist niet nodig geweest. Maar goed, het belangrijkste is dat jonge spelers de kans krijgen om zich te laten zien en dat is zeker vanavond goed gelukt’’, aldus Scholten.

FC Rijnvogels O23  – Valken ’68 2-1 (1-1). 14. Gassama 1-0, 30. Langeveld 1-1, 90. De Jong 2-1